4 saker du antagligen inte visste om Julia Billgren

4 saker du antagligen inte visste om Julia Billgren

Julia Billgren är gift med konstnären Ernst Billgren, och vi kan se henne i nya succéserien Äkta Billgrens på SVT.
Men vem är Julia egentligen? Här är fyra saker du antagligen inte visste om henne.
Slå på ljud

Den svenske konstnären och författaren Ernst Billgren alias Wilhelm von Kröckert, 62, var tidigare gift med konstnären Helene Billgren, 67, och har barnen Elsa Billgren, 33, och Sigge, 29, ihop. De gick skilda vägar år 2012, efter nästan 30 år tillsammans.

Men det dröjde inte lång tid innan en ny kvinna stod vid Ernst sida, nämligen Julia Billgren, 36, och det nya kärleksparet gifte sig år 2014.

I nya reality-serien Äkta Billgrens som sänds på SVT under våren 2020 kan vi följa Ernst, exet Helene och dottern Elsas liv i konstnärsvärlden. Men någon som också syns till är förstås Ernst fru Julia Billgren.

Vad får vi se familjen göra i programmet? Tv-programmet ger en inblick i familjens konstutställningar, bloggande, galor men också Elsa Billgrens brudateljé. Men vem är egentligen Julia Billgren? Hänt svarar.

Tidigare ogift

Julias giftermål med Ernst Billgren var hennes första bröllop, där hon själv var brud. Innan Julia gifte sig med konstnären så hette hon Hellberg i efternamn.

Träffade Ernst som konstnärsstudent

Ernst Billgren var gift när han och Julia träffades. Trots flera dementier bekräftade tillslut Ernst att de var ett par, när Julia studerade konst.

– Vi har lärt känna varandra bra nu och är ett par. Vi har roligt och trivs tillsammans, har han tidigare sagt.

Julia Billgren och Ernst Billgren på röda mattan

Håller inte med sin man om boendeyta

När Ernst och Julia flyttade ihop så kallade han det nya hemmet på 190 kvadrat för studentboende, något som Julia inte alls höll med om.

– Julia som haft studentboende, håller inte med. Men min tidigare ateljé var på 360 kvadrat och lägenheten på 220 kvadrat, så jag har gått från sex rum till ett studentboende, har Ernst tidigare sagt till Mitt i.

Studerat konsthistoria i många år

Julia Billgren har mycket gemensamt med sin man, framförallt konsten. Hon har bland annat studerat konsthistoria i många år. Enligt Ernst har hon också väldigt gott omdöme:

– Hon har studerat konsthistoria i många år och har väldigt gott omdöme, så jag frågar gärna henne till råds vad gäller färger eller form, berättar han för Mitt i.

Gällande parets omtalade åldersskillnad så är det inget som de bryr sig om eller tänker på. Och Ernst menar att om det är någon som är vuxen av de två så är det hon.

FOTO: Christine Olsson/TT, Magnus Sandberg/TT, Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!