LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

3 saker du inte visste om skådespelaren Anastasios Soulis

15 maj, 2020 
Allt du vill veta om skådespelaren Anastasios Soulis
Anastasios Soulis syns till i tv-serier och filmer som Gåsmamman, Sjölyckan och nu högaktuell i norsk-svenska kriminalserien Maskineriet.
Men vem är egentligen Anastasios, eller ”Stasse” som kan kallas? Vad gör han när han inte skådespelar framför kameran och vem är hans flickvän?
Hänt svarar.
Annons
Maskineriet – allt du vill veta om nya norsk-svenska serienBrand logo
Maskineriet – allt du vill veta om nya norsk-svenska serien

Svenska skådespelaren Anastasios Soulis, föddes 8 januari år 1987 i Stockholm och är idag 33 år. Sitt stora genombrott fick Anastasios redan som liten i och med sin roll i filmen Den bästa sommaren. Sedan dess har det varit skådespelaryrket som gäller för Stasse, som han även kallas.

Anastasios Soulis i filmer och serier

Han har en lång meritlista med roller i filmer och serier. Men någonstans där han känns igen mycket väl ifrån är rollen som Felix Rydell i Johan Falk-filmerna.

Nu är skådespelaren högaktuell i C More-serierna Gåsmamman och Sjölyckan, där Anastasios har roller som han sköter med bravur. I vår spelar han även en roll i den norsk-svenska kriminalserien Maskineriet.

Men vem är egentligen Anastasios när han inte spelar en roll? Hänt svarar.

Anastasios Soulis största förebild

I senaste Aftonbladet Klick! blev Anastasios Veckans kex! och blev i och med det intervjuad av tidningen. Stasse får frågan om han har någon förebild, som han ser upp till och inspirerats av.

Annons

Micke Nyqvist var en sån i allra högsta grad. Det har jag känt sedan jag jobbade med honom första gången. Han var min största inspirationskälla, säger Anastasios till Klick! och fortsätter:

– Sen är det kanske lite radioaktivt just nu, men jag såg väldigt mycket upp till Kevin Spacey som skådespelare, innan allt det där uppdagades om oredan han hade ställt till med. Det var ett hårt fall.

Anastasios Soulis på pressträff
FOTO: Christian Johansson/TT

Utbildningschef inom telemarketing

När en skådespelare slår igenom så pass ung så undrar man ju om han någonsin arbetat med något annat än just skådespeleri, vilket Anastasios har.

– Jo då. Jag har varit utbildningschef på ett telemarketingföretag, hur sjukt det än låter, men det var många år sedan, säger han till Aftonbladet Klick! och fortsätter:

Annons

– Jag gick ut gymnasiet och hade varken sökt någon utbildning eller jobb. Så jag började jobba för någon trött telemarketingfirma, först som säljare, men det var helt provisionsbaserad lön, och jag var en usel säljare.

Anastasios Soulis
FOTO: Eero Hannukainen/TT

Anastasios Soulis flickvän

Stasse har idag flickvän sedan sju månader tillbaka. Hon arbetar inte inom samma bransch utan som butikschef inom retail, vilket skådespelaren tycker är skönt.

– Hon är inte i branschen, vilket är skönt på alla sätt. Hon är en lugn, trygg och fin människa, säger Anastasios till Aftonbladet Klick!

Paret träffades på krogen och har ännu inga direkta planer på att flytta ihop.

FOTO: Björn Lindahl/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons