LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

3 saker du inte visste om Amanda Winberg i Stjärnornas stjärna

11 mar, 2020 
3 saker du inte visste om Amanda Winberg i Stjärnornas stjärna
Amanda Winberg är aktuell för den tredje säsongen av Stjärnornas stjärna 2020.
Men vem är Amanda när hon inte står på scen? Och varför ställer hon upp i programmet?
Här är flera saker du antagligen inte hade koll på om Amanda Winberg.
Annons
Amanda Winberg om kärleken och Stjärnornas stjärnaBrand logo
Amanda Winberg om kärleken och Stjärnornas stjärna

Nu är det äntligen dags för en tredje säsong av Stjärnornas stjärna! Både deltagarna och programledaren Petra Mede, 50, är peppade för våren. I programmet, som handlar musik, ska de artister som tävlar försöka prestera så bra som möjligt i så många olika genrer som möjligt – genrer som de annars inte är vana vid att sjunga.

Med hoppet att vinna tittarnas röster ska de försöka kamma hem vinsten som Stjärnornas stjärna, segrar som tidigare år har gått till Arvingarna-sångaren Caspar Janebrink, 50, och Andreas Weise, 33.

Musikprogrammet har säsongspremiär den 14 mars och startfältet innehåller många starka kvinnliga artister. Kan det bli en kvinnlig vinnare år 2020?

En av säsongens artister är forna Idol-deltagaren Amanda Winberg.

Amanda Winberg på pressträff inför Stjärnornas stjärna
FOTO: Jessica Gow/TT

Men vem är egentligen Amanda när hon inte står på scen? Här är tre saker du antagligen inte visste om artisten.

Annons

Hur gammal är Amanda Winberg och var föddes hon?

Amanda Linnéa Cecilia Winberg kom till jorden den 20 juni år 1996. Artisten föddes i Särö, Kungsbacka kommun och är nu 23 år gammal.

Hon är fortfarande skriven på Särö, men när Hänt träffar Amanda på pressträffen inför Stjärnornas stjärna avslöjar hon sina tankar om en ihopflytt med nya pojkvännen Simon Superti, som arbetar som artist och musikproducent. Att bo tillsammans är inget de planerar, men tankarna går i alla fall i de banorna!

Amanda Winberg i Idol 2015

Amandas stora genombrott kom i och med sin medverkan i TV4:s succéprogram Idol. Året var 2015 och hon kallades av juryn för “ghetto-barbie”, vilket en av anledningarna bakom var att hon överraskade med att kunna rappa.

Det gick minst sagt bra för Amanda i tävlingen, då hon landade på en andra plats. Personen som knep första platsen och gjorde så att Amanda snubbla på målsnöret var Martin Almgren.

Annons

Efter sin medverkan i Idol har Amanda arbetat fullt ut med musiken och släppt ett flertal singlar, exempelvis Shoutdown, Clouds, Goodbye, Living mistake, Uber och DeLorean. De tre senare låtarna släppte hon under sitt nya artistnamn som hon nu förtiden går under helt och hållet: AMWIN.

Amanda Winberg fotas inför Idol 2015.
Amanda Winberg i Idol 2015. FOTO: Karin Törnblom/TT

Svar på tal för hånet av kroppsdelen

Amanda har sedan hon var liten hånats av folk runt omkring henne för sin panna, en kroppsdel som hon personligen tycker är ganska märkligt att ens tycka till något om.

– Det är väl en av de kommentarerna fått mest. Jag har en hög panna, säger Amanda Winberg till Expressen i en intervju och fortsatte:

– Jag har en panna, det är så sjukt, tro det eller ej.

Men artisten förklarar att detta känns helt lugnt för henne.

– Jag är skitstolt över att jag har en panna som rymmer en hjärna, det är inget mer med det, avslutar Amanda till Expressen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jessica Gow/TT

Annons