LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

3-åriga Charlotte glömdes i bilen – dog av värmen: ”Ljuset i vår familj”

18 jun, 2024 
När Scott Jones en morgon glömmer sin 3-åriga dotter Charlotte i bilen får det förödande konsekvenser.
– Jag kunde höra paniken i hans röst, säger hustrun Angela till Fox News.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

När Hollywood kändisen Tom Hanks kommer till SverigeBrand logo
När Hollywood kändisen Tom Hanks kommer till Sverige

Det var år 2019 som Scott Jones och hustrun Angela Jones från Arizona tragiskt förlorade sin treåriga dotter Charlotte.

I en intervju med Fox News berättar Angela nu om den förödande händelsen, för att sprida kunskap och se till att inga andra barn behöver råka ut för samma sak.

Scott och Angela förlorade dottern Charlotte

Tisdagen började som vilken annan dag som helst. Scott släppte av sina äldsta döttrar i skolan och återvände därefter hem för att jobba. Fyra timmar senare ringer hustrun Angela, och frågar hur dottern Charlotte mår. Charlotte skulle nämligen stanna hemma från förskolan den dagen.

Men det samtalet skakade Scott. Han hade glömt att Charlotte följde med i bilen då de tidigare den morgonen hade åkt till skolan. När Scott sedan hade kommit hem hade han därmed lämnat kvar henne där.

Annons

– Plötsligt kunde jag bara höra panik i hans röst, säger Angela och fortsätter:

– Jag trodde först att hon hade hamnat i poolen eller något sånt, och sedan sa han ”Herregud, jag tror aldrig att jag fick ut henne ur bilen”. Det slog honom vad som hade hänt och han sprang ut på uppfarten.

Charlotte hade lämnats kvar i bilen i flera timmar, i 36 graders värme. När Scott hittade henne ringde han 911 men det var försent. Charlotte hade gått bort, till följd av den extrema värmen.

Angela Jones om saknaden: ”Försöker hedra hennes minne”

Angela berättar om saknaden till sin dotter.

– Hon var vår fräcka, den roliga, som alltid gjorde roliga miner. Hon var ljuset i vår familj och vi pratar ständigt om henne. Vi försöker hedra hennes minne.

Annons

Angela menar att tragedin som drabbade deras familj lätt kan hända andra familjer. Nu vill hon sprida ordet.

– Jag har lärt mig genom åren, när jag pratat med andra familjer, att människor är dömande. De tänker ”Herregud, hur skulle en förälder kunna glömma sitt barn? Hur går det till?” De tänker att man är en dålig förälder, eller tar droger.

– Så är uppenbarligen inte fallet. Vi gjorde allt vi kunde för att skydda våra barn, och vi insåg aldrig att detta var en fara förrän det hände oss.

FOTO:

Annons