TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

29-årige tv-kocken död – kollapsade mitt under maratonloppet

25 apr, 2018 
AvOla Brising
Han var en av Storbrittaniens mest framstående kockar och gick till final i ”Masterchef: The professionals” så sent som 2017. Men då Matt Campbell sprang sitt andra maratonlopp på två veckor ramlade han ihop efter 36 kilometer och dog.
Annons

Matt Campbell, 29, var en professionell kock som deltog och gick till semifinal i matprogrammet “Masterchef: the professionals” 2017. Han var en välkänd i England sedan tidigare eftersom han redan som 20-åring var med i programmet ”BBC Young Chef Of The Year”. Han jobbade därefter på flera krogar med Michelin-stjärnor i London innan han flyttade till de franska alperna och började jobba som privat kock åt exklusiva VIP-gäster.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han deltog i London Marathon söndagen den 22 april, hans andra maratonlopp på två veckor, enligt ett inlägg Matt Campbell gjorde på Instagram samma dag. Under London-loppet föll tv-kocken ihop efter 36 kilometer av de 42 kilometena.  Han fick nästan direkt hjälp av läkare på plats, men efter att ha förts till sjukhus avled han kort senare under söndagen. Matt blev tragiskt nog bara 29 år.

En taleskvinna för tv-programmet ”Masterchef” säger i ett uttalande:

Annons

– Vi är chockade och bedrövade efter att ha hört de tragiska nyheterna om Matt Campbell, en av våra talangfulla deltagare från i fjol.

Hon fortsatte:

– Det var ett privilegium att få ha honom i programmet. Han kommer alltid att bli ihågkommen för att ha skapat något av den mest innovativa och nyskapande maten vi sett i tv-serien. Från hela Masterchef-teamet. sänder vi våra kondoleanser till hans familj och vänner.

Matt var framför allt inriktad på att laga näringsrik och nyttig mat och använde ofta produkter som Spirulina och Kombucha i sina signaturrätter.

Det förra maratonloppet han sprang var i Manchester den 8 april och Matt var mer än taggad inför det lopp som i söndags kom att bli hans död.

Andra maratonloppet på två veckor, först @manchestermarathon och nu @londonmarathon“, skrev han i ett Instagraminlägg strax före starten.

Han fortsatte:

Jag springer till minnet av min far.

Matt Campbells pappa dog så sent som 2016. Den exakta dödsorsaken kommer inte att meddelas förrän efter att Matts lik har undersökts och obducerats av kvalificerad medicinsk personal.

Foto: IBL, Instagram, Twitter

Annons