29-årige tv-kocken död – kollapsade mitt under maratonloppet

Han var en av Storbrittaniens mest framstående kockar och gick till final i ”Masterchef: The professionals” så sent som 2017. Men då Matt Campbell sprang sitt andra maratonlopp på två veckor ramlade han ihop efter 36 kilometer och dog.

Matt Campbell, 29, var en professionell kock som deltog och gick till semifinal i matprogrammet “Masterchef: the professionals” 2017. Han var en välkänd i England sedan tidigare eftersom han redan som 20-åring var med i programmet ”BBC Young Chef Of The Year”. Han jobbade därefter på flera krogar med Michelin-stjärnor i London innan han flyttade till de franska alperna och började jobba som privat kock åt exklusiva VIP-gäster.

Han deltog i London Marathon söndagen den 22 april, hans andra maratonlopp på två veckor, enligt ett inlägg Matt Campbell gjorde på Instagram samma dag. Under London-loppet föll tv-kocken ihop efter 36 kilometer av de 42 kilometena.  Han fick nästan direkt hjälp av läkare på plats, men efter att ha förts till sjukhus avled han kort senare under söndagen. Matt blev tragiskt nog bara 29 år.

Annons:
Minetan ger dig sommarbruna ben på en timme

En taleskvinna för tv-programmet ”Masterchef” säger i ett uttalande:

– Vi är chockade och bedrövade efter att ha hört de tragiska nyheterna om Matt Campbell, en av våra talangfulla deltagare från i fjol.

Hon fortsatte:

– Det var ett privilegium att få ha honom i programmet. Han kommer alltid att bli ihågkommen för att ha skapat något av den mest innovativa och nyskapande maten vi sett i tv-serien. Från hela Masterchef-teamet. sänder vi våra kondoleanser till hans familj och vänner.

Matt var framför allt inriktad på att laga näringsrik och nyttig mat och använde ofta produkter som Spirulina och Kombucha i sina signaturrätter.

Det förra maratonloppet han sprang var i Manchester den 8 april och Matt var mer än taggad inför det lopp som i söndags kom att bli hans död.

Andra maratonloppet på två veckor, först @manchestermarathon och nu @londonmarathon“, skrev han i ett Instagraminlägg strax före starten.

Han fortsatte:

Jag springer till minnet av min far.

Matt Campbells pappa dog så sent som 2016. Den exakta dödsorsaken kommer inte att meddelas förrän efter att Matts lik har undersökts och obducerats av kvalificerad medicinsk personal.

På den sista bilden Matt Campbell la ut på Twitter innan starten av London Maraton söndagen den 22 april poserade han glad med kockkollegan Tom Peters.

Matt Campbell efter ett maraton i Frankrike för något år sedan.

Matt Campbell var en nyskapande proffskock som inriktade sig på näringsriktig nyttig kost.

I fjol gick Matt Campbell till semifinal i tv-programmet ”Mastechef: The professionals” på BBC.

Matt Campbell älskade att laga nyttig mat och brann för sitt jobb.

Matt Campbell att ha gått i mål i Manchester maraton den 8 april.

Matt Campbells näst sista bild han la ut på Instagram var på hur han lagade mat.

Den sista Instagrambllden Matt Campbell la ut strax före start av London Maraton den 22 april.

LÄS OCKSÅ: Andreas Johnsons dotter Ella tävlar i ”Sveriges yngsta mästerkock”

LÄS OCKSÅ: Ilskan efter missen – TV4-profilen avslöjade vinnaren av Sveriges Mästerkock för tidigt

Foto: IBL, Instagram, Twitter

SENASTE NYTT!