LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Här är de bästa serierna 2018 – det ser ut att bli fantastiskt!

10 dec, 2017 
AvJoel Linde
Netflix släpper massor av nya serier under 2018. Här är de som verkar allra bäst!
Annons

Netflix-jätten växer sig allt större för varje år och det känns som att de närmar sig Googles bedrift att verbifiera sitt eget företagsnamn. 2018 ser inte på något vis ut att bli ett sämre Netflix-år.

Det kommer en komediserie med Jonah Hill och Emma Stone; vi kommer få se en Vilda västern-antologi signerad bröderna Coen, och det kommer en helt ny Troja-serie! Med mycket mer! 2018 ser ut att bli ett fantastiskt år på Netflix!

Här är de bästa serierna på Netflix 2018!

1. Maniac

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Jonah Hill och Emma Stone återförenas efter sin fantastiska kärleksaffär i Suberbad (som så tragiskt översattes till Supersugen). Här spelar de tillsammans i en nyversion i den norska mörka komediserien med samma namn (som också finns på Netflix), som handlar om den mentalsjuka mannen, spelad av Jonah, som lever i en drömvärld inuti sitt huvud. Låter väldigt lovande!

2. Osmosis

Dejtingappar har verkligen blivit ett tecken av samtiden. Men tänk om de kunde göras ännu smartare och förstå oss människor ännu bättre. Tänk om vi kunde paras ihop med andra människor baserat på vad vi faktiskt tycker och tänker, och inte på vad vi skriver att vi tycker och tänker? Det scenariot har blivit verklighet i den här franska Netflix-produktionen, som vi hoppas kommer ta ett helt nytt grepp om något som i mångt och mycket har definierat dejtandet för en hel generation människor.

Annons

3. The ballad of Buster Scruggs

Någon som gillar Joel och Ethan Coen? De har nu gjort en Vilda västern-antalogi tillsammans med Netflix i sex delar med ‘O Brother, where art thou-skådisen Tim Blake Nelson i huvudrollen. Hur hans karaktär kommer följas är dock oklart eftersom varje avsnitt i antologin kommer följa en ny karaktär och historia. Med No country for old men, Fargo och True grit – med mycket mer – innanför sina västar, har Coen-bröderna förmodligen skapat något vi har all anledning att se fram emot!

4. Altered Carbon

Joel Kinnaman har huvudrollen i denna stora sci-fi-satsning från Netflix. Runt år 2300 har människornas sinnen digitaliserats vilket gjort det till en handelsvara. Det betyder också att döden inte längre är permanent eftersom ett sinne kan flyttas och leva vidare i andra, friskare kroppar. Kinnaman spelar en elitsoldat som överlevt en revolution och som nu får en ny chans till liv – på ett villkor.

Annons

5. Troy: Fall of a City

Filmer om romarriket och Troja har inte direkt gått dåligt. Vi har gammelklassikern Ben-Hur, Brad Pitt i TrojaGladiator och även 300 med ett gäng efterföljare. Nu samproducerar Netflix den åttadelade serien Troy: Fall of a city tillsammans med brittiska BBC. Serien utspelar sig under trojanska kriget och spelas in i Sydafrika.

6. Dogs of Berlin

Detta är historien om två väldigt olika poliser i Berlin som blir ett team mot sin vilja. De tvingas in i en kamp om territorier med Berlins undre värld vilket konfronterar dem med sina egna svagheter och kriminella aktiviteter. De tvingas bestämma sig för vilken sida av lagen de ska stå på.

7. O Mecanismo

Actiondraman från Sydamerika är något vi har lärt oss älska. Narcos finns givetvis på allas läppar numera, men där finns också klassiker som Tropa de elite (Elite squad) 1, 2 och 3 – till exempel. Detta är ett fiktivt drama skapat av José Padilha – som mycket riktigt gjort både Narcos, Elite Squad och även Robocop – och Elena Soarez. Det är löst inspirerat av utredningarna om korruption inom de statligt ägda olje-och byggbolagen i Brasilien.

Annons

 

8. Kingdom

Zombieserier- och filmer har också fallit i god jord hos publiken de senaste åren. Nu utökar Netflix sitt i dagsläget ganska skrala utbud inom just den genren, med denna koreanska serie som ska utspela sig under medeltiden. Vi får alltså medeltid, Orienten och zombies i ett – låter lovande!

9. Black Earth Rising

Netflix har samproducerat den här thrillerserien om krigsbrott och åtalen och rättegångarna mot de som begår dem, med brittiska BBC. Vi är vana att se högkvalitativa produktioner från BBC, så med dessa två proffs i samarbete förväntar vi oss stordåd!

10. David Letterman

David Letterman är den person som varit talkshow-värd i USA allra längst. Han gick i pension 2015 men återvänder under 2018 med en ny talkshow som produceras av Netflix.

Serien i sex delar har ännu inte fått något namn, men den kommer att kombinera djupa konversationer med extraordinära människor, och ett annat segment där Letterman är mer ute på fältet och gör roliga saker. Detta format kommer följas i alla de sex entimmarsavsnitten.

Annons

11. Everything Sucks!

På sistone har vi sett flera succéserier och filmer med barn och ungdomar i huvudrollerna. Stranger Things, Det och 13 reasons why, för att nämna några. Everything Sucks! kan bli nästa. En knasig, rolig serie om att växa upp följer ett gäng högstadieelever som inte riktigt passar in.

12. Tidelands

Denna serie utspelar sig i Australien och lovar en visuellt stark upplevelse. När en tidigare kriminell kvinna återvänder till sin hemort, den gamla fiskarbyn Orphelin Bay, spolas en död fiskare upp på land. Då börjar det uppdagas att de mytiska varelserna sirener är närvarande i byn.

13. Störst av allt (Quicksand)

Störst av allt har ännu inte fått något premiärdatum, men vi tar tillfället i akt att flagga för den här kommande, svenska Netflixproduktionen.

När en masskjutning inträffar på en internatskola i Stockholms mest välmående förort finner en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, att hon står åtalad för mord. När detaljerna kring de tragiska händelserna avslöjas gör också hennes förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj det. Baserad på Malin Persson Giolitos bästsäljande novell som utsågs till årets bästa kriminalnovell 2016.

Camilla Ahlgren, en av huvudmanusförfattarna till Bron, står för manus. Felix Herngrens produktionsbolag FLX producerar.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

Annons