LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

20 år efter succén - avslöjar sanningen om "Skilda världar"

16 dec, 2017 
Lina Arvidsson
Skådespelerskan Claudia Galli Concha berättar nu om livet bakom kulisserna på tv-succén "Skilda Världar". "Man ska aldrig säga aldrig", säger hon om en fortsättning på såpan.
Annons

Claudia Galli Concha, 39, slog igenom i svenska såpan “Skilda Världar” som sändes i över 500 avsnitt mellan 1996 och 2002.

Claudia, som då var 19 år, spelade raggarbruden Frida, skulle vara en del av serien i två månader. Men Frida blev så populär att Claudia Galli Concha blev kvar i 2.5 år.

På sin blogg berättar nu Claudia Galli Concha att hon fortfarande får frågor om inspelningen av “Skilda Världar”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det var ju hur roligt som helst. Jag var 19 när jag fick rollen som Frida och det var ju verkligen ett drömjobb. Jag kunde ju inte förstå att man kunde få betalt för att göra något så roligt, haha. Sen var det ju så många jämnåriga där så vi blev ju ett kompisgäng som hade väldigt roligt, skriver Claudia Galli Concha på sin blogg.

Hon berättar att skådespelarna jobbade “nästan dygnet runt”. De började med smink 06.50 och filmade sedan till kl. 19 på kvällen. Därefter var det bara att läsa manus till inspelningen dagen efter.

Annons

Hon säger också att karaktären Frida och hon själv inte var särskilt lika, i alla fall inte utseendemässigt.

– Frida såg ju inte klok ut i början när det skulle vara tydligt att hon var en raggarbrud. Men jag har aldrig brytt mig när jag har filmat, jag har alltid låtit mask och kostym avdelningen göra sitt jobb och skapa karaktären som dom vill, det har aldrig varit viktigt för mig att se snygg ut i produktioner, skriver Claudia Galli Concha.

Trots att det var ett roligt gäng med mycket nya vänner så fanns de dem som Claudia inte kom överens med. Men vem eller vilka det var tänker hon inte avslöja.

– När man jobbar så intensivt med andra människor så blir det ganska tydligt vilka man går ihop med och inte men jag kommer inte att nämna några namn…

Sist men inte minst avslöjar Claudia Galli Concha att hon inte är säker på att hon skulle tacka nej till en ny omgång av succéserien. Även om det inte skulle ske inom en snar framtid.

– Så länge barnen är små så skulle jag inte det. Som sagt, det var intensiva och långa dagar och jag vill inte vara ifrån mina tjejer. Men om jag skulle kunna förhandla mig till att jobba två halvdagar i veckan så kanske…vi får se. Jag tror inte att det blir någon fortsättning men man ska aldrig säga aldrig, säger Claudia Galli Concha.

FOTO: IBL

Annons