ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

2 dagar gamla Ellie lämnades bort av mamman på grund av sitt utseende

18 aug, 2023 
Daniel Sörensen
2 dagar gamla OS-hjälten Ellie Simmonds lämnades bort av mamman på grund av sitt utseende
Från att ha blivit bortadopterad som nyfödd till att bli OS-vinnare och en av landets största idrottare.
Ellie Simmonds valde senare i livet att leta efter sina rötter.
Det hon kom att vinna betyder mer än hennes guldmedaljer.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

3-årige Lyla bryter ihop under filmen "Lilo och Stitch"Brand logo
3-årige Lyla bryter ihop under filmen "Lilo och Stitch"

Det var en kylig dag i brittiska Walsall år 1994 när en liten flicka vid namn Ellie Simmonds föddes. Hennes öde tog snabbt en oväntad vändning när hennes biologiska mamma, bara två dagar efter födseln, tog det hjärtskärande beslutet att adoptera bort henne på grund av hennes utseende.

Hennes liv skulle emellertid visa sig vara ett inspirerande exempel på styrka och framgång, tack vare kärleksfulla adoptivföräldrar, Steve och Val Simmonds. Genom deras stöd och Ellies egen mentala styrka, har hon seglat upp som en av Storbritanniens mest lysande stjärnor inom Paralympics-idrotten.

Ellie Simmonds i dag, 28 år gammal.
Ellie Simmonds i dag, 28 år gammal.

Var snabbare än kompisarna i vattnet

Ellie Simmonds, 28, bar en medfödd sjukdom kallad akondroplasi, som resulterade i att hon föddes kortväxt. Trots detta blev simbassängen snart hennes andra hem. Det var tydligt att hon älskade vattnet. Och hon var en skicklig simmare – så pass att hon till och med var snabbare än vissa klasskompisar utan funktionsnedsättningar.

Annons

Redan vid 13 års ålder blev Ellie Simmonds en del av det brittiska Paralympics-laget och som den yngsta medlemmen. Hennes debut i Paralympiska spelen i Beijing 2008 var inget mindre än en sensation, då hon vann två OS-guld som 14-åring

Ellie på väg ner i vattnet, hennes rätta element.
Ellie på väg ner i vattnet, hennes rätta element.

Trots sina stora sportsliga framgångar kunde Ellie inte helt undvika att fundera över sin egen historia. Under hennes uppväxt visste hon inte vilka hennes biologiska föräldrar var, och denna oklarhet tände en längtan att utforska sina rötter. I dokumentären Ellie Simmonds: Finding my secret family som hennes resa tillbaka till sitt förflutna skildrades. Där fick hon äntligen upptäcka sanningen om sin biologiska mamma och de svåra beslut hon tvingades fatta.

– Två dagar är ingen lång tid för att bestämma en så stor, monumental sak. Återigen, hon var en ensamstående mamma, eller hur? Så man måste försöka sätta sig själv i hennes skor, säger Ellie i dokumentären.

Annons

Ellie Simmonds: ”Tänker på mig varje dag”

Hon fick bland annat veta att hennes biologiska mamma hade hoppats på att förlora henne genom missfall på grund av rädslan för att Ellie skulle utsättas för hån och fördomar på grund av kortväxtheten. Trots dessa smärtsamma omständigheter kunde Ellie Simmonds förstå situationen ur sin biologiska mammas perspektiv och valde att förlåta henne.

Ellie Simmonds är i dag en av Storbritanniens mest kända atleter.
Ellie Simmonds är i dag en av Storbritanniens mest kända atleter.

I en gripande och känslomässig återförening träffade Ellie sin biologiska mamma igen och fann en oväntad kärlek och förståelse. Trots de tidigare omständigheterna blev det tydligt att Ellies biologiska mamma alltid hade älskat och känt sig bunden till henne.

Den paralympiska stjärnan som övervunnit sina fysiska prövningar fick således uppleva hur det är att förlåta och försonas med sitt eget kött och blod.

– Det som berörde mig mest var att hon tänker på mig varje dag och alltid har sett mig som sin dotter, säger Ellie i dokumentären.

FOTO: MAHI/Backgrid UK/TT, Dave Hogan/Hogan Media/Shutterstock Editorial/TT, Bradley Collyer/PA Photos/TT, OIS/Bob Martin/Shutterstock Editorial/TT

Annons