TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

18-årige Alexander Falks sista önskan innan sin bortgång

01 okt, 2018 
AvLotta Gray
Alexander Falks sista önskan
Alexander Falks kamp mot skelettcancer följdes av en hel värld och han hade en sista önskan innan han somnade in som 18-åring. Att alla skulle få veta vilken smärta och vilket lidande det är för ett barn att dö i cancer.
Annons

Alexander Falk blev bara 18 år. I mars tog den skelettcancer han drabbats av hans liv och de tusentals som följts hans kamp i sociala medier var förkrossade av sorg. Under Barncancergalan – det svenska humorpriset 2016 berörde han massor av tv-tittare när han berättade att hans sjudom inte gick att bota.

När Alexander Falk förstod att han bara hade månader kvar att leva önskade han att hans liv skulle dokumenteras, och hans önskan blev uppfylld. Efter att dokumentärfilmaren Ann-Sofie Carringer filmat ett inslag till Barncancergalan med Alexander fick hon idén om att göra en film av hans kamp.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Han funderade en stund, och sedan sa han till mig att han ville att jag skulle följa honom hela vägen. ”Då vill jag att du ska följa mig även i det sista, jobbiga slutet, så att alla förstår hur tufft det är att dö i cancer när man fortfarande är ett barn”, sa han. Alexander var en unik och fantastisk person, säger Ann-Sofie Carringer till Expressen.

Annons

Dokumentärfilmen om honom, Filmen om Alexander, sändes under gårdagen på Kanal 5 i hopp om att världen ska förstå vilken förlust och vilken smärta en obotlig cancerdiagnos är. Alexanders pappa Thomas Falk är mycket nöjd över resultatet.

– Dokumentären blev fantastiskt bra. Den visar hela förloppet, inte bara glädjeämnen utan även djupaste sorg. Den fångar Alexanders personlighet på ett lysande sätt och beskriver Alexander som den person han var. Se den! För familjen lever Alexander kvar, inte minst i den digitala världen, och det är oerhört värdefullt för oss, säger Thomas Falk.

Det var i november 2013 som Alexander Falk upptäckte sin sjukdom. I mars 2017 somnade han in.

Alexander var också vän till Joakim, 32, och Jonna Lundell, 24, och när Joakim vann ett pris under förra årets Barncancergala sa han snabbt att han inte ville ta emot priset. Istället dedikerade han det till Alexander som han tidigare träffat under samma gala.

Vila i frid Alexander, alla våra tankar går till familjen.

Barncancergalan – det svenska humorpriset sänds i Kanal 5 klockan 20:00 ikväll.

FOTO: Instagram/Alexander Falk

Annons