15 "Let's dance"-händelser vi aldrig glömmer

"Let's dance" firar tio år i år i rutan. Hänt har tagit sig en titt på en minst sagt händelserik historia av skandaler, olyckor, otrohet och kärlek. Varsågoda!

1. Dåliga förlorare

Det är många som inte har kunnat hantera besvikelsen genom åren, däribland Arja Saijonmaa som dansade sig till en fjärdeplats med Tobias Karlsson 2006. Sångerskan anklagade svenska folket för att ha svikit henne och verkade heller inte kunna glädjas med de kvarvarande deltagarna Måns Zelmerlöw, Viktor Nilsson Åkerblom och Anna Book när hon fick frågan om vem hon trodde skulle vinna.

– Det är helt omöjligt att säga. Två unga barnrumpor som har var sin idolskara runt sig och sen är det Anna, sa hon till Aftonbladet.

Foto: Aftonbladet

Foto: IBL

2. Danstekniken

Säg den deltagare som inte har kämpat med koordination och hållning. Malou Von Sivers danspartner Björn Törnblom löste den senare delen med att ge henne en nackkrage.

– Jag använder det för att hålla huvudet uppe. Valsen är den svåraste med hållningen, sa programledaren i en intervju med Expressen.

LET'S DANCE SIVERS STÖDKRAGE

Foto: TT

3. Sextrakasserierna

Viktor Nilsson Åkerblom, Carin da Silva och Månz Zelmerlöw har liksom dansaren Sigrid Bernson utsatts för sexuella inviter i och med sin medverkan i programmet.

– De skriver att jag är sexig och att jag har snygga bröst. Vissa har skrivit mer sexuella saker också, har Sigrid berättat.

Foto: All Over

Foto: All Over Press

4. Svartsjukan

Under säsongen 2013 uppstod ett triangeldrama med Maria Montazami i centrum. Under de elva veckorna de var ifrån varandra var det svårt för maken Kamran Montazami att se henne i armarna på Kristjan Lotus.

– Han är självklart lite orolig. Att jag ska göra något eller tycka om Kristjan för mycket. Men sådant är ju normalt och det tycker jag är jättegulligt av honom, sa Maria.

Foto: All Over

Foto: All Over Press

5. Sexskämten

Let's dance 2011

Foto: All Over Press

6. Maktkampen

Björn Ranelid skräder inte orden och under sin medverkan 2011 hävdade författaren att han var djärvare än hela Svenska Akademien. Peter Englund var snabb med att replikera i sin blogg.

– Noterar att Björn Ranelid uppmanat mig att följa hans exempel och delta i dokusåpor. Det kommer inte att ske. Däremot har jag inga invändningar mot att han gör så själv. Allt som håller Ranelid borta från skrivandet välkomnas” skrev Englund.

Foto: Stella

Foto: Stella Pictures

7. Fjäskandet

När Markus Birro åkte ut passade han på att rikta en rejäl känga till Tony Irving som han rykte ihop med under tävlingen 2010.

– Jag tycker svansandet för Irving nått läskiga dimensioner. Alla inblandade ogillar honom. och ändå står alla där som darrande rövslickare och flinar när han går förbi i korridorerna, smickrar och fjäskar för att hålla sig kvar i tävlingen.

Foto: Stella

Foto: Stella Pictures

8. Kräksattacken

Inte ens en magsjuka alternativt en matförgiftning kunde stoppa violinisten Alexander Rybak från att dansa under en av direktsändningarna 2011, men efter avklarat nummer tvingades han fly ut från salongen och programledaren David Hellenius för att kräkas. Men han gjorde det med stil:

– Kära juryn och David, kan du underhålla Malin i en minut. Jag måste bara springa på toa, sa han och rusade ut.

Foto: Stella

Foto: Stella Pictures

9. Sexet

Niklas Strömstedts första reaktion på att hustrun och TV4-profilen Jenny ska vara med i årets upplaga av programmet lär ha varit: ”ligger inte alla med varandra i “Let’s dance”?” Och visst är det så, i alla fall om man får tro den tidigare deltagaren Anna Book.

– Det liggs både här och där. Både åt höger och åt vänster. Folk som är gifta och är i seriösa relationer ligger med sina partners och så. Det är många som gör snedsteg. Det är rätt tacky, har sångerskan sagt till Expressen.

Foto: Stella

Foto: Stella Pictures

10. Spelandet

Under 2014 duggade vadslagningarna tätt i kulisserna. Patrik Sjöberg, Simon Kachoa, Aris “Phoenix” Sanchez och Calle Sterner satsade pengar inför fredagstävlingarna i en intern vadslagning. Ena gång vann höjdhopparen 10 000 kronor efter att ha satsat på att han själv skulle bli den som fick första ettan i tävlingen. Etiskt eller inte, Sjöberg var nöjd.

Foto: All Over

Foto: All Over Press

11. Nakenchockerna

De flygande tygerna i “Let’s dance” bäddar för rumpchocker. En av dem vi minns bäst är vinnaren av tävlingen 2008, Tina Nordström som blottade ändan under en svängom med danspartnern Tobias Karlsson.

LET'S DANCE 2008 NORDSTRÖM

12. Nästanchocken

Vid särskilt ett tillfälle var Camilla Henemarks byst på väg ut ur klänningens urringning.

– Det höll på att bli en bröstchock. Nu hoppas jag att kläderna håller ihop nästa gång, sa hon då.

Foto: All Over

Foto: All Over Press

13. Strejken

Numera bortgångna Lasse Brandeby var inte bara en folkkär skådespelare utan även en sådan favorit på dansgolvet att publiken gång på gång röstade kvar honom trots juryns bottenomdömen. Efter Tony Irvings kommentar om att han lika gärna kunde sitta som dansa så var det precis vad Brandeby gjorde veckan därpå.

LET'S DANCE BRANDEBY

Foto: TT

14. Olyckorna

Programmet har inneburit många brutna revben, stukade fötter och ömma lårkakor med mera, men värst drabbad blev Magdalena Graaf som drabbades av en hjärnblödning strax efter en fredagsfinal 2009 där hon framfört en eldig tango med Daniel da Silva.

– Jag fick åka ambulans till neuroavdelningen för operation på en gång. De skulle borra tre hål och tömde huvudet på 2,7 deciliter blod. Det var panikkänsla, vidrigt. Man är inte nedsövd, berättade Magdalena senare i programmet “Helt sjukt” med David Hellenius.

Som tur är fick historien en lyckligt slut.

Foto: Stella

Foto: Stella Pictures

15. Comebacken

Marko “Markoolio” Lehtosalo skulle vara med i “Let’s dance” redan 2007 men råkade bryta foten i en olycka på krogen och tvingades därmed hoppa av. Sex år senare fick hans sin revansch när han vann hela tävlingen med danspartnern Cecilia Ehrling.

– Jag tror fortfarande inte att det är sant, sa en chockad Markoolio i TV4:s eftersnack.

Foto: Stella

Foto: Stella Pictures

Andra läser:

Häntbloggen: Det ryktas om att Laila Bagge dejtar en kille som är yngre än bonussonen

10 grymma pranks – så lätt driver du dina vänner till vansinne

Kvinnan testar pole dancing för första gången – här är klippet som gör succé i USA

SENASTE NYTT!