1,5 år efter skilsmässan från Calle Schulman – därför byter Anitha namn nu

Efter ett infekterat namnbråk med exmaken Calle Schulman byter Anitha nu efternamn. I en exklusiv intervju med Hänt berättar hon om det nya namnet, och varför hon valt just det. "Ska bli skönt att börja om", säger hon.

Det var i december 2016 som både Anitha Schulman, 40, och maken Calle Schulman, 38, skrev på Instagram att de hade bestämt sig för att gå skilda vägar.

Genast blossade det upp ett infekterat bråk om det välkända efternamnet. Calle och hans släkt med brodern Alex i spetsen tyckte att Anitha renommésnyltade på det adliga efternamnet. Anitha uttryckte sin åsikt om saken på Instagram:

– Så man ska ge bort sig till en man. Få hans efternamn. Som ens barn får som har bakats i ens kropp. Sen när det tar slut så är utlånet av kropp och namn över. Har jag inte rätt att heta samma sak som mina barn?

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Nu har Anitha ändå bestämt sig för att byta bort sitt efternamn till Cleménce. För Hänt berättar hon med egna ord om beslutet:

– Jag är adopterad från Indien och det enda jag har med mig därifrån är Anitha som egentligen uttalas Anitcha. Jag har per definition lånat mina föräldrars namn och mina ex namn. Så jag har aldrig haft ett namn som bara är mitt för jag har ingen vetskap om min bakgrund då jag hittades på gatan, säger Anitha och fortsätter:

– Jag kom till Sverige på Clemens namnsdag den tjugotredje november och jag var väldigt pojkflickig som liten så mina föräldrar kallade mig alltid för Clemens som smeknamn. Så därav valet.

LÄS OCKSÅ: Efter kärlekssemestern: Anitha Schulmans barnbesked med pojkvännen Joel

Själva namnbytet har tagit väldigt lång tid, Anitha har tagit ett helt nytt namn och det ska godkännas av berörda instanser. Det finns redan ett liten ätt som heter Clemens så därför har hon ändrat stavningen.

Att hon nu byter namn och slopar Schulman känns bra.

– Det ska bli skönt att börja om med mitt eget namn.

Anitha har ju ny pojkvän i Joel Åhlén-Nyström, 28, och OM de gifter sig så kommer de att heta Cleménce-Nyström.

Anitha och pojkvännen Joel.

Anitha Schulman berättar nu i sin podd att hon och pojkvännen Joel ska försöka skaffa barn.

Anitha med barnen Penny och Tom-Allan.

Tidigare var Anitha gift med Calle Schulman.

LÄS OCKSÅ: Anitha Schulmans rädsla efter barnbeskedet med Joel: ”En överhängande risk”

LÄS OCKSÅ: Efter skilsmässan – Anitha Schulmans ärliga ord om barnen: ”Ganska smärtsamt”

FOTO: Ibl, Stella