LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

13 saker vi kvinnor INTE har saknat med sommaren

25 maj, 2017 
Hänt
Nu har vi haft några varma dagar och tror att sommaren är här för att stanna. Men hur kul är den egentligen? Har du glömt de här sakerna från förra året?
Annons

På reklamaffischerna för alla nya sommarkläder flyger modellernas hår åt rätt håll i vinden, sminket sitter perfekt och några skavsår syns förstås inte.

Men verkligheten är en annan för många av oss. Missförstå mig inte – det är SUPERHÄRLIGT att sommaren äntligen är här (peppar, peppar), men allt är faktisk inte perfekta jordgubbar, kallt rosévin och underbart varma, myggfria sommarkvällar.

Kanske kommer du ihåg något av det här från förra året?

Bensvett

När ni njutit klart i solen på den knökfulla, cigarettröksförgiftade uteserveringen (den trendigaste i stan förstås) och det är dags att gå, och du bär kort kjol och har därför suttit med korsade ben sista timmen. Känslan när du ska sära på benen påminner snarare om en vaxningssession än något annat. Möjligtvis påminner ljudet om när man särar på två färdigskivade ostskivor.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Har du dessutom suttit på en dyna av skinn? Ja, då får du förstås osteffekten x 2 och kanske känner du ett behov av att torka av den innan nästa kommer och sätter sig, av ren omtanke.

Annons

Eller kanske det värsta: Tygsätena på buss och tåg. Om din svett just nu absorberas av sätet – hur många människors svett finns då inte där redan???

Kasslereffekten

Om stolen du satt på inte hade någon dyna alls utan var gjord av rotting, eller om det var en fin kaféstol med lite blommönster – ja, så är baksidan av dina lår märka för närmaste timmen…

Sommarmens

Ja, vi vet att det GÅR att bada med mens, “det är bara att byta tampong efteråt”. Men hur många av de mysiga, hemliga badpärlorna har en damtoalett? Riktigt allt kanske man inte vill smussla med bakom en gran!

Och visst känns det lite extra jobbigt att bära korta kjolar eller bikini de där första dagarna? När man inte vet om det är svett som rinner – eller något annat?

Bikinilinjen

De där alldeles för få riktigt varma dagarna vill man ju bättra på brännan – helst lite varje dag. Men HUR ofta kan man egentligen raka bikinilinjen? Och hur kommer det sig att rödlysande, inflammerade hårsäckar är så mycket mer accepterat än lite stubb? Något vi borde revoltera mot – pronto!

Annons

Eller för de riktigt seriösa bikinibärarna: Vaxning. Antingen får man lägga dyra pengar på att göra det av proffs på salong – eller kladda runt med vaxet hemma i badrummet och hoppas att det bara är hår som följer med på remsan. För att inte nämna strånas hämnd i form av inåtväxande hår som kan leda till Gud vet vad…

Lårskav

“Äntligen klänningsväder!” Eller? Du gör dig så fin i din sprillans nya sommarklänning – men kommer knappt till bussen innan det bara bränner och sticker och kliar och du HATAR alla klänningar!

När ska det bli inne med byxklänning igen?

Kroppsskav

Och den där dagen när du inte har mens, skippade klänningen, har en nyrakad bikinilinje och det är dags för sommarens första (och kanske enda) havsbad – då blir du påmind om exakt hur smärtsamt mycket det kan skava med intorkat saltvatten under bh:n.

Annons

Skoskav

Sommaren är säsong för nätta, enkla skor, helst med många remmar och spännen och rosetter som kan reta upp blåsor på varenda tå. Till och med dina skönaste sneakers kan orsaka irritation eftersom fotsvetten lägger sig som ett skavande lager mellan sko och fot. Erkänn – sommaren luktar av fotsvett och blod!

Att man ska hänga på stranden och låtsas att det bara är härligt och underbart att känna sanden mellan tårna hjälper ju inte heller.

Bröstsvett

Särskilt alla med lite större behag känner igen det här. Hud mot hud i stark värme – det kan bara sluta på ett sätt, och det är inte vackert. Eller behagligt för den delen. Särskilt om man bär en tunn vit tröja eller tunika som inte tillåter att man kommer undan med en endaste svettdroppe obemärkt.

Hårsvett

Långt och tjockt svall? Då vet du med dig att det här inte är din prime time. Inte bara blir det vansinnigt varmt i nacken och på ryggen om du har håret utsläppt en minut – dessutom börjar svettpärlorna leta sig ner längs hårbotten och drömmen om din fräscha sommar-look är ett minne blott.

Annons

Sminkdilemman

När du nu blivit bjuden på grillkväll med vänner och vänners vänner vill du kanske visa dig från din bästa sida med en somrig makeup, kanske lite färg på läpparna nu är du fått fin bränna. Men icke.

Kombinationen sommarhetta, alkohol, mycket folk och smink är inte en vinnande sådan. Vill du inte se ut som att ditt ansikte smälter får du snällt dra ner på sminket tills hösten kommer. Men lugn bara – den är snart här.

Bortglömt hår

Det blir ju alltid lite obekvämt de första 2-3 gångerna på stranden – när du inser att du glömt raka tårna. Och raggarsträngen.

Kala fläcken

Är du också en sån som skjuter upp solglajjorna på huvudet när du sitter i skuggan eller är inne en snabbis? Då har du säkerligen gjort misstaget att ha solglasögon med sadlar, de små “plastduttarna” som ligger mot näsryggen. Och då vet du hur lätt de fastnar i håret, och att man glömmer det VARJE GÅNG, och därmed blir några hårstrån fattigare när man sen kommer ut i solen igen. Dags att byta till sadelfria bågar kanske?

Överläppssvett

“Min mustasch är blötare än din”.

AV: Mikaela Alex

Foto: IBL, Thinkstock, Instagram

Annons