13-barnsmamman Mirka Norrströms nya kärleksbesked

Mirka Norrström

Det var snart fyra år sedan Mirka och Peter Norrström valde att gå skilda vägar.
Nu berättar Familjen Annorlunda-profilen hur hon tänker kring en framtida partner.

Mirka Norrström, 47, blev ett känt ansikte för hela svenska folket då hon tillsammans med sina 13 barn medverkade i TV4:s realityserie Familjen Annorlunda. Under flera säsonger fick tittarna följa Mirka och hennes familjs vardag i Uppsala.

I juli 2016 avslöjade Mirka att hon och maken Peter Norrström valt att gå skilda vägar efter 23 år ihop.

”Livet blir inte alltid som man har tänkt sig och jag har väldigt länge stått vid ett vägskäl. Jag har kämpat och jag har försökt men tillslut behövde jag verkligen lyssna på mitt hjärta. Annars skulle jag gå under. Vi ska skiljas”, skrev hon i ett inlägg på sin blogg.

Beskedet för kärleken

Livet som ensamstående 13-barnsmamma är dock inte alltid en dans på rosor. På sin blogg skriver Mirka om hennes liv tillsammans med barnen. Lagom till att vårsolen tittade fram ställde sig Mirka för att grilla korv åt hela familjen. Något som kanske låter som en enkel uppgift – men då man ska mätta alla 13 barnen tar det sin lilla tid.

“Är jag ensam om att tycka att det är bara såå tråkigt att stå och grilla? Även när det är något så snabbt och enkelt som korv “, skriver Mirka på sin blogg och fortsätter reflektera över att grillkunskaper gärna är något hon skulle se hos en framtida partner:

“Jag är helt enkelt ingen grillmästare men lägger gärna det som en punkt i min lista – en ev ny partner får gärna gilla att grilla”.

Ärliga orden om tuffa tiden

Men det är inte bara grilla som en eventuell bonuspappa ska kunna. Efter att ha spenderat kvällen med att rensa avlopp lägger Mirka till att en framtida partner gärna får ta över även den sysslan i hemmet.

Mirka delar ofta med sig om skratt och glädje tillsammans med barnen men erkänner även att det finns stunder som är jobbiga. Tidigare i år skrev hon om sina känslor efter skilsmässan:

”Det kommer stunder när jag halkar ner i en svacka. Inte så ofta längre men det händer. Kraften och energin är som bortblåst. Allt känns bara blää. Tårarna lurar i ögonen hela tiden och man vill bara ligga under täcket tills det hela passerar”, skrev Mirka då på sin blogg.