13-barnsmamman Mirka Norrström om sonens livsförändring

Mirka Norrström

Familjen annorlunda-profilen Mirka Norrströms förstfödda barn har hunnit bli 22 år gammal.
Nu berättar trettonbarnsmamman om sonen Kevins nya livsbeslut som påverkar hela familjen.

Mirka Norrström, 47, blev ett välkänt ansikte för det svenska folket när hon under flera säsonger medverkade i TV4:s realityserie Familjen annorlunda. Tillsammans med sin ex-make Peter Norrström har Mirka 13 barn. Paret bestämde sig för att gå skilda vägar år 2016 efter att spenderat hela 23 år tillsammans.

Sedan sin programmedverkan har tittarna kunnat fortsätta följa Mirkas liv genom hennes sociala medier. På sin blogg Trettonbarnsmamma delar Mika flitigt med sig av uppdateringar som ensamstående med 13 barn. När Hänt når Mirka har hon fullt upp med att laga pannkakor till barnen och berättar att tiden inte alltid räcker till.

– Det är full rulle. Dagarna går så jäklar fort och man skulle behöva lite extra tid men det är bara bra, säger hon.

Kevins stora livsbeslut

Mirkas äldsta son Kevin har nu hunnit bli 22 år gammal och har tagit ett stort livsbeslut. Sonen har nämligen lämnat sitt föräldrahem bakom sig och skaffat sitt egna ställe, vilket är ett beslut som Mirka känner blandade känslor kring.

– Han har nyligen flyttat hemifrån. Men han kommer ofta och hälsar på och han har bott en kortare period hemifrån tidigare också. Men det blir väldigt tomt.

Trots att Mirka Norrström känner att hemmet blir tomt efter Kevins flytt menar hon att det känns bra i mammahjärtat för sonens skull.

– Det är skönt för honom att få lite eget också.

Oron för förändringen

Att Mirkas förstfödda barn nu har blivit så pass stort att han klarar av att bo utan henne är något som hon inte riktigt kan förstå. Trettonbarnsmamman känner nu lite oro inför att flera av de andra barnen också är påväg att växa upp och lämna sitt bo.

– Det är overkligt, man tänker någonstans i huvudet att de alltid är små men nu kommer de ju på löpande band att bli i vuxen ålder. Det kommer att bli konstigt.

FOTO: Christin Örnberg/TT/Instagram

Senaste nytt