LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

13-barnsmamman Mirka Norrström om relationen med ex-maken

27 apr, 2020 
Familjen annorlunda-paret Mirka Norrström och Peter Norrström har 13 barn tillsammans och tillbringade 23 år ihop innan de bröt upp. Nu berättar trettonbarnsmamman om hur relationen till ex-maken ser ut idag och drömmarna kring att finna kärleken igen.
Annons
Trettonbarnsmamman Mirka om dotterns akuta insjuknandeBrand logo
Trettonbarnsmamman Mirka om dotterns akuta insjuknande

Familjen annorlunda-profilen Mirka Norrström och henens ex-make Peter Norrström har tillsammans 13 barn. I TV4-programmet fick tittarna följa med i deras vardag i hemmet utanför Uppsala.

Efter att ha tillbringat hela 23 år tillsammans beslutade sig Mirka och Peter för att gå skilda vägar sommaren 2016.

”Livet blir inte alltid som man har tänkt sig och jag har väldigt länge stått vid ett vägskäl. Jag har kämpat och jag har försökt men tillslut behövde jag verkligen lyssna på mitt hjärta. Annars skulle jag gå under. Vi ska skiljas”, skrev Mirka i ett blogginlägg.

Mirka och Peters oväntade relation idag

Idag har det snart gått fyra år sedan Familjen annorlunda-profilerna bröt upp. När Hänt når Mirka Norrström berättar hon att det var svårare än väntat att behålla en vänskap med ex-maken.

– Från början ville vi det, men det var kanske en önskedröm om man säger så, säger hon.

Mirka förklarar att relationen mellan dem idag är nästintill obefintlig.

Annons

– Den är inte så himla stor. Vi pratar bara när det gäller om hämtning och lämning. Sen är det inte mycket mer.

Känslorna kring beslutet

Att paret idag knappt har någon relation till varandra efter de 23 åren som de spenderade ihop har Mirka blandade känslor kring. Hon förklarar att det känns tråkigt men att hon nu vant sig.

– Nu känns det bra. Vi har liksom kommit förbi den här tjafs-perioden och jag har förstått att vissa saker hjälper inte att ens ta upp. Bara det flyter på med schema över hur han ska ha dem.

Hoppet om att finna kärleken

Efter tre år som singel känner nu Mirka lusten av att finna en ny kärlek i sitt liv, men hon har svårt att få ihop hur det ska gå till, då hennes 13 barn tar en hel del av hennes tid.

– Jag skulle vilja men jag vet inte hur. Visst fasiken saknar man det där att ha någon vuxen att bolla saker med och prata med och göra saker med. Det gör man, mer och mer för nu har jag varit ensam så länge.

Annons

”Det blir väl på Ica Maxi”

Även om trettonbarnsmamman inte vet hur det ska ske så har hon inte gett upp hoppet om att det en dag kommer att finnas en ny man i hennes liv.

– Men det här med att söka på Tinder eller så, det är definitivt inte min grej. Inte över huvud taget och jag går aldrig ut och festar. Jag är ju bara hemma så det blir väl på Ica Maxi som man kanske träffar någon, säger hon och fortsätter:

– Jag hinner inte aktivt hålla på och söka utan jag känner att kommer det, så kommer det, och då är det säkert rätt också. Ödet får bestämma.

FOTO: Fredrik Hessman/TT/Instagram

Annons