108-åriga Dagny Carlsson akut till sjukhus efter olycka

Dagny Carlsson

Dagny Carlsson har återigen hamnat på sjukhus.
Denna gång efter att ha råkat ut för en olycka under en promenad.
– Förbipasserande personer tillrådde läkarvård, skriver bloggerskan.

När Dagny Carlsson, 108, var 99 år gammal gick hon en datorkurs. Året därpå startade hon sin blogg som fick stor uppmärksamhet i medierna. Numera är Dagny känd som ”Sveriges äldsta bloggare” och har varit både vinter- och sommarvärd i P1.

I julas tvingades Dagny uppsöka läkarvård efter att ha drabbats av en lugninflammation. På sjukhuset konstaterade man att det lyckligtvis nog inte handlade om coronaviruset. Den rådande pandemin är dock ingenting som Dagny oroar sig för.

– Jag är vid gott mod och fortsätter så länge jag kan. Ska jag dö så gör jag ju det, sa Dagny i en intervju med Allas nyligen.

Olyckan efter tillfrisknandet

Efter att ha dragits med lugninflammation en längre tid meddelade Dagny Carlsson i mitten på januari att hon äntligen blivit frisk från sjukdomen.

”Jag tror att jag haft lunginflammation och blivit återställd”, meddelande Dagny då.

Nu har Dagny återigen varit på sjukhus, denna gång efter att ha råkat ut för en olycka. När hon var på en promenad med en vän trillade hon plötsligt i backen.

”Jag bröt varken armar eller men fick ett stort sår ovanför höger ögonbryn. Förbipasserande personer tillrådde läkarvård men hur jag kom till Danderyds sjukhus minns jag inte”, skriver Dagny på sin blogg.

Dagny Carlsson till sjukhus

Dagny berättar vidare att hon fick sitta i väntrummet ett bra tag innan hon till slut fick hjälp. Bloggerskan beskriver det själv som att hon har haft tur i oturen.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

”Jag blev sydd med flera stygn med flera stygn ovanför ögat. Jag är rätt stryktålig men låter plåstret sitta kvar en vecka som doktorn förordat. Så kan det gå när inte haspen är på brukade mormor säga”, skriver Dagny Carlsson och förtydligar sedan:

”En hasp är en liten smart låsanordning som allmänheten stängde sina dörrar med”.  

Dagarna efter olyckan tog Dagny det lugnt men nu verkar hon vara tillbaka till sin aktiva livsstil.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Sofia Nahringbauer/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!