Artikeln innehåller reklamlänkar

106-åriga Dagny Carlssons glädjebesked efter olyckan

Dagny Carlsson

Den 106-åriga bloggerskan Dagny Carlsson har legat på sjukhus efter att ha blivit påkörd av en bil tidigare i veckan. Nu kommer hon äntligen med ett glatt besked!

Dagny Carlsson, 106, är känd som världens äldsta bloggare. Hon fick en dramatisk början på det nya året då hon under en promenad blev påkörd av en bil. Sedan dess har hon vårdats på Danderyds sjukhus.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

sin blogg berättade Dagny Carlsson om den otäcka händelsen.

Jag tog min vanliga promenad på eftermiddagen och när jag på återvägen var alldeles i närheten av mitt hem blev jag på övergångsstället på min gata påkörd av en vårdslöst kvinnlig bilist. Jag hamnade på motorhuven och ramlade handlöst ner på asfalten. Om jag varit lika skör som många gamla tanter är hade jag brutit både armar och ben.”

Hon fick flera blåmärken och ett stort sår på ena armen. Hennes vän Elena Ström fick uppdatera bloggen åt henne och meddelade att Dagny Carlsson trots omständigheterna mådde bra. Sedan dess har bloggerskan stannat kvar på sjukhuset för uppsikt, men nu rapporterar Året runt att hon har fått lämna Danderyd sjukhus. Hon fick nämligen permission för att gå på smygpremiären av dokumentären om sig själv; Dagny – om jag sätter mig ner nu dör jag. 

Dagny Carlsson fick stort jubel

Det är uppföljaren till den allra första dokumentären som gjordes om henne, Livet börjar vid hundra. Del två i dokumentärserien har egentligen premiär den 15 januari på SVT, men kanalen bestämde sig för att ha en smygvisning redan denna vecka. Filmaren Åsa Blanck var först orolig att Dagny Carlsson inte skulle kunna komma efter olyckan.

Det hade hon inte behövt vara då filmens stjärna inte ville missa festen, utan i samråd med läkare lämnade sjukhuset i sin allra finaste klänning. Tillsammans med regissören mötte hon publiken på plats.

– De fick välförtjänt ta emot folkets jubel, säger Åsa.

Se bilder från Dagny Carlssons liv här:

Dagny Carlsson kan titulera sig som världens äldsta bloggare.

Hon startade bloggen när hon var 99 år gammal.

Dagny Carlsson har varit både sommarvärd...

... och vintervärd.

Här firar hon sin 106:e födelsedag med champagne.

Dagny Carlsson på röda mattan.

LÄS MER: 105-åriga bloggaren Dagny Carlsson om sin livs stora sorg: ”Tillintetgjord”

LÄS MER: Bloggaren Dagny Carlsson, 105: ”Gäller att inte gamla till sig”

FOTO: IBL/Patrik Österberg, IBL/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!