LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

10 hyllade tv-serier du inte får missa i sommaren 2019

26 jul, 2019 
Hänt har samlat sommarens hetaste tv-serier som är helt okej att kolla på även om solen skiner, här är filmrecensenten Karolina Fjellborgs hetaste tips!
✔︎ Katastrofer och snoppbilder
✔︎ Smarrig med såpiga inslag
✔︎ Lukas Moodyssons senaste
✔︎ Nya ”Vår tid är nu”
✔︎ Kolerisk och obehaglig
Annons

Hänt har samlat sommarens hetaste serier som är helt okej att kolla på även om solen skiner! Filmrecensenten Karolina Fjellborg kom med sina tio absolut hetaste tips.

Karolina Fjellborg har tipsar om de tio hetaste tv-serierna i sommar. Foto: Privat
Foto: HBO

”Big Little Lies är ett smarrigt prestigedrama med såpiga inslag!”

Karolinas första tips är Big Little Lies säsong två som hade premiär på HBO i början av juni. Med en ensemble där vi får se stjärnor som Nicole Kidman, Reese Witherspoon och Meryl Streep går det inte att sluta kolla..

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Foto: Hbo-Nordic

”Knark, misär, dåliga relationer, katastrofer och kuk-bilder”

Sen rekommenderar hon även (fast med ett varningens finger) den nya serien Euphoria som går på HBO just nu. Det är den första tonårsserien som HBO gör själva och med det menar Karolina att man direkt förstår att det inte kommer vara någon poppig highschool-serie. Utan en enormt deppig och nattsvart skildring av Amerikanskt ungdomsliv.

Annons

Foto: TT

Foto: SVT

”City on a Hill – en snutserie av den äldre skolan”

Fjellborg vill även att man sitter inne även om det är strålande väder –  för att slå ett öga på City on a Hill med Kevin Bacon på HBO:

”Det är kaotisk och dekadent. Fest och sex”

Foto: HBO-Nordic

Den tyska megasatsningen Babylon Berlin måste alla se. Serien som går på SVT i sommar tar sin handling från 1929 och framåt i Berlin under Weimarrepublikens sista år.

Annons

– Åh den här är så bra! Det mest intressanta är hur de har återskapat Berlin som staden som den såg ut vid den här tiden, alltså 1929. Det är kaotiskt och dekadent, med mycket fest och sex, samtidigt som staden präglas av fattigdom, arbetslöshet, organiserad brottslighet och traumat efter första världskriget. Och i den här häftiga staden ser vi ett myller av olika figurer, säger hon.

Det sägs att detta ska vara den dyraste produktionen för en icke-engelsspråkig satsning någonsin –upp mot 40 miljoner euro.

Foto: HBO

”När Moodysson är bra – då är han väldigt bra!”

Spana givetvis in Gösta! Carolina säger att man måste spana in HBO:s första egna nordiska original serie skapad än ingen mindre än Lukas Moodyssons.

Annons

– Lukas Moodysson har ju en sådan speciell typ av humor, kolla på ”Fucking Åmål” och ”Tillsammans”, de var ju fantastiska. Och när Moodysson är bra – då är han väldigt bra, säger Karolina Fjellborg.

Foto: TT

”Själva manuset är inte superimponerande men, gud jo – den är bra”

Russell Crowe är oigenkännlig när han spelar högerspöket Roger Ailes som är mannen bakom Fox News i serien The loudest voice på HBO-nordic.

– Jag är inte superimponerad av själva manuset men det här är en bra serie för den som vill förstå sig på de konservativa krafterna i USA. Har man inte bott där är det svårt att förstå hur allt det här med Trump kunde hända. Den här serien ger en bra inblick i det och i hur amerikansk media funkar. Och Russell Crowe är jättebra i rollen. Kolerisk och obehaglig.

Annons
Foto: TT

”Teens som hänger i centrum och har pool-häng”

Stranger things älskar väl alla!? Den 4 juli är det dags för säsong tre av 80-tals serien på Netflix.

– Nu har barnen blivit tonåringar och ett nytt köpcentrum har öppnat, där en stor del av handlingen utspelar sig. Jag älskar hur skaparna har fångat den där underbara 80-talskänslan och hur de hyllar populärkulturen från den tiden. Själva skräckbiten är inte så otäck utan snarare mysig på ett nostalgiskt sätt, säger Fjellborg.

Annons
Foto: SVT Petter Skafle Henriksen/NRK

”Nu knyter de ihop säcken”

Säsong sju av Orange is the new black rullar igång 26 juli på Netflix och i trailern ser man att Piper äntligen är fri.

– Det var ju den här serien som satte Netflix på kartan från första början, tillsammans med ”House of Cards”, så nu ska det bli otroligt spännande att se hur de knyter ihop säcken, säger Karolina Fjellborg.

Foto: SVT

”En norsk Vår tid är nu”

Till alla er som saknar SVT:s  ”Vår tid är nu” och inte orkar vänta till säsong tre av den svenska succén har nu Lyckoland på SVT att se fram emot! Andra veckan i augusti kan ni bänka er framför den här serien som tar avstamp i Norska Stavanger 1969 – och precis som ”Vår tid är nu” handlar det om klass, familj och kärlek. Nu får vi dock se en aning mer religon och i och med oljan blir det en tydlig skildring av ett land i förändring.

Annons

 

”Får alltid till den perfekta skurken!”

Enligt Carolina Fjellberg är Line of Duty en av de bästa polisserierna som finns. Och den 12 augusti sänds det första av sex avsnitt i den femte säsongen på SVT – som tydligen fått flera förfrågningar från tittare som ville veta när den skulle sändas igen.

– Det handlar om poliser som utreder andra poliser för korruption. Serien har alltid en perfekt otäck skurk och massor av twistar, och är så otroligt spännande och välgjord, säger Fjellborg.

SVT avslöjar detta om det första avsnittet: ”När tre poliser skjuts ihjäl under en kapning av en drogtransport får AC-12 ta hand om utredningen av möjlig korruption”

Annons