Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Velvet försvann från rampljuset – så lever hon idag: ”Verkligen lycka”

10 mar, 2023 
Velvet
Hänt möter Velvet – discodrottningen som gjort Melodifestivalen tre gånger samt körat flertal gånger i Eurovison song contest.
✔︎ Därför försvann hon från rampljuset – livet i Marbella
✔︎ Okända karriärbytet – det arbetar hon med idag
✔︎ Kärleken till hundarna: ”Klart att det fanns en dröm om att få barn”
✔︎ Bekräftar uppbrottet med Robert – efter 15 år ihop
✔︎ Planerna på en comeback: ”Mognare sound”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Melanie Wehbe och Mariette Hansson visar upp verkliga relationenBrand logo
Melanie Wehbe och Mariette Hansson visar upp verkliga relationen

Jenny Pettersson, 47, mer känd som Velvet var en av 00-talets stora disco-drottningar, med låtar som Chemistry, Mi amore och Fix me gjorde hon succé.

Men med åren har vi fått se allt mindre av Jenny, så hur ser hennes liv egentligen ut idag? När jag når Velvet befinner hon sig i ett soligt Marbella, en stark konstrast till snöstormen utanför mitt fönster.

– Det är 22 grader och jag står här i shorts och bikini, säger Velvet.

Det visar sig att Velvet inte bara är på besök utan nästintill har slagit sig ner i Spanien sedan några år tillbaka.

– Jag pendlar men jag är mestadels här nu. Det var 2018, jag hamnade här för att en väninnan köpte en lägenhet här och året därpå köpte även min familj en lägenhet här. Sen blev det bara så. Men jag har alltid drömt om att bo bland palmerna och solen. Så det var verkligen lycka.

Annons

Velvets karriärsbyte – det arbetar hon med idag

Även om musiken fortsatt är den stora passionen och några gig sker då och då så arbetar Velvet idag främst med inredning.

– Framför allt stressar jag mindre. Jag jobbar lite med inredning och så. Mycket med svenskar, folk som har köpt lägenheter här eller ska sälja. Så hjälper jag till att styla upp.

Är det något du arbetat med förut?

– Det har alltid varit mitt intresse. Jag har ett stort intresse för inredning och styling.

Gör du fortfarande musik?

– Jag släppte en singel för två år sedan men sedan har det varit ganska lugnt på den fronten. Men nu känner jag att jag saknar det jättemycket så jag ska spela in lite nya låtar och se var det landar. Musikbranschen ser lite annorlunda ut nu för tiden än vad det gjorde när jag var som mest populär.

Velvet
Velvet på event i februari 2023. Foto: TT

Så vad var egentligen anledningen till att Velvet plötsligt försvann? Senast vi såg henne var i Melodifestivalen 2009.

Annons

– I slutet så jobbade jag ganska mycket som showproducent och producerade julgalan, vintergalan och sånt. Så jag jobbade mycket med andra artister istället på det sättet. Jag tycker det är kul att underhålla folk och göra folk glada. Det är också det som går hand i hand med inredningen, att få göra folk glada, säger hon och fortsätter:

– Men musiken är det som ligger mig varmast om hjärtat och jag saknar verkligen det. Just att stå på scenen, det är så få tillfällen och jag vill verkligen ändra på det.

Velvet
Foto: TT

Körade bakom Martin Stenmarck i Eurovision song contest

Det visar sig att Melodifestivalen inte är ett helt avslutat kapitel, iallafall inte om Velvet själv får bestämma.

– Melodifestivalen är alltid aktuellt eftersom det är ett väldigt bra fönster att synas i. Kanske det enda fönstret att synas i som etablerad artist. Och framförallt alltid väldigt roligt, jag har ju gjort det tre gånger och innan dess var jag huskör i tre år.

Annons

– Jag tror att det var 2003 som det började med att ha en huskör i Melodifestivalen. Vi var fyra stycken som var till alla bidrag och körade alla. Jag var med Martin Stenmarck, Lena Ph och Fame till Eurovison.

Velvet Martin Stenmarck
Velvet körade bakom Martin Stenmarck i Eurovison. Foto: TT

Velvet är tacksam över allt hon har fått uppleva men menar samtidigt att vägen dit var krokig.

– Jag gick på Balettakademin, sen var det Wallmans och sen var jag bakgrundsångerska så det var många år som jag var bakom innan jag fick mitt break.

Velvet bekräftar uppbrottet från Robert Wåtz: ”Gemensamt beslut”

När det gäller det privata livet var Velvet länge tillsammans med Robert Wåtz, 56, från Rob'n'Raz men nu avslöjar hon att relationen nått sitt slut.

– Kärlekslivet ser ut så att jag är singel så det är ganska lugnt på den fronten. Det är cirka ett år sedan som vi separerade. Vi var ett par i 15 år så det är klart att det är tråkigt men ibland blir det så. Det var ett gemensamt beslut.

Velvet och Robert var ett par
Velvet och Robert var ett par i 15 års tid. Foto: TT

I bakgrunden under vårat samtal hör jag hundskall. Velvets kärlek för hundar är något som varit känt sedan lång tid tillbaka. Redan under relationen med Marko "Markoolio" Lehtosalo, 48, på 00-talet syntes Velvet ofta med sina fyrbenta vänner.

Annons

– Jag har idag två likadana hundar som jag och Marko hade. De heter Jacksson och Mikey.

Vad betyder hundarna för dig?

– De betyder allt. De är mina barn. Jag har inga barn så de är mina barn

Fanns det någon dröm om barn eller har du bara velat ha hundar?

– Det är klart att det fanns en dröm om att få barn men det blev inte så. Men hundarna är världens bästa. De är fyra år och bröder.

Framåt siktar nu Velvet på att ta sig tillbaka till musikbranschen och det återstår att se exakt vad hon har i kikaren. För att det låter som att en Velvet 2.0 är på gång.

– Jag skulle vilja släppa nytt, det är målet nu. Ta mig tillbaka till scenen helt enkelt. Jag känner att jag har mognat i mig själv och har andra värderingar. Man tänker på ett annat sätt, förut ville man att allt skulle vara perfekt men man njöt inte av det och slappnade inte av. Men jag vill verkligen tillbaka till scenen.

Kommer det också märkas i musiken eller kommer vi känna igen gamla Velvet?

– Gamla Velvet måste man alltid ha kvar för man har ju sina gamla fans men det kommer ändå vara ett lite mognare sound tror jag. Inte lika klubbigt på det sättet.

FOTO: TT/Sarah Saverstam

Annons