TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Vad är shuffla? Så shufflar du som Samir & Viktor

10 mar, 2018 
Malin Ljung
Samir & Viktor får alla som är äldre än 20 år att undra vad shuffla är för något? Hänt har svaret. Detta gör man när man shufflar.
Annons

Vad är shuffla? Det var det många som funderade på när Samir & Viktor knep en finalplats till Melodifestivalen 2018 med sin låt “shuffla”. Trots viss okunskap har låten dundrat fram på topplistorna och spelats över 2,7 miljoner gånger.

Sigrid Bernson: Därför bor inte jag och Samir ihop

Sigrid Bernson: Dräför bor inte jag och Samir ihopBrand logo
Sigrid Bernson: Dräför bor inte jag och Samir ihop

Det är “shuffla”

Sanningen är att dansen “the Melbourne shuffle” uppstod långt innan duon föddes. Närmare bestämt i Australien under 1980-talet då den fick fäste på raveklubbar. Dansarna följer basgången i låten och glider över golvet. Vilket ju låter lätt som en plätt, men det finns naturligtvis de som är bättre än andra på att shuffla. När dansstilen var som allra hetast samlades störra grupper och battlade mot varandra. Och det fanns även speciella kläder för de som shufflade.

På senare år har dansen spridits ner i åldrarna och nu för tiden är det majoriteten ungdomar som utför den. En av dem som shufflar flera gånger i veckan är Youtube-fenomenet Theodor ”Theoz” Haraldsson, 12. Han är dessutom killen som syns på Samir & Viktors storbildsskärm under framträdandet, och som shufflar likt en kung.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons