Tuffa tiden inför Melodifestivalen – Viktor Frisks krock med kanalen: ”Får betala skadestånd”

Tuffa tiden inför Melodifestivalen – Viktor Frisks krock med kanalen: ”Får betala skadestånd”

Viktor Frisk har minst sagt haft tuffa veckor – både bakom sig och framför sig. Han springer mellan TV4:s dansstudio och SVT:s replokaler, och försöker att göra allt för att få ”Let's dance” och Melodifestivalen att gå ihop.

Viktor Frisk, 23, är av de som kommer att tävla i årets säsong av ”Let’s dance” på TV4. Men medan de andra som ska medverka i årets program har tränat för fullt för att lära sig dansa så tvingades Viktor pausa från sitt dansande. Det eftersom att han nu står som en av finalisterna i Melodifestivalen tillsammans med Samir Badran, 27, och bidraget ”Shuffla”. Han springer fram och tillbaka mellan TV4:s dansstudio och SVT:s replokaler, men dagar innan finalen landade allt fokus på just det.

– Nu kommer dansen att finnas i bakhuvudet, jag kommer att vara tvungen att lägga det åt sidan, säger han till Hänt.

Hans fokus ligger på att sätta sången och framträdandet tillsammans med Samir. Men efter hårda veckor av både Melodifestival och dansträning blir det ingen vila. Han kommer att gå direkt från sång till dans.

– Det blir på söndag kväll. Jag ska sova ut lite efter efterfesten, men så ska jag till dansstudion. Det är bara att börja köra direkt, fortsätter han.

Men inte bara det – han och Samir ska nästa vecka slå ett rekord i ”världens snabbaste turné”. Fullt ös, med andra ord. Men på grund av ett fortsatt hektiskt schema hoppas han inte på någon vinst i Melodifestivalen. En plats i Eurovision går helt enkelt inte ihop med ”Let’s dance”, och om det skulle hända kommer han behöva betala skadestånd till TV4.

– Vi gick igenom det lite snabbt och sa typ att det inte kommer hända. Men om det händer får jag betala ett skadestånd enligt kontraktet, säger han till Aftonbladet.

Någon som däremot valde att hoppa ”Let’s dance” i år är dansaren Sigrid Bernson, 29, som har synts i tidigare säsonger av programmet. Anledningen för henne var just hennes medverkan i Melodifestivalen.

– ”Let’s dance” börjar efter Melodifestivalen, men det är ändå repperiod. Tar jag mig an en profil att träna med vill jag vara professionell och vara där, inte inne i mitt. Så i år pausar jag ”Let’s dance”. Det är lite sorgligt nästan, berättade hon för Hänt tidigare.

Här är alla deltagare i årets ”Let’s dance”:

LÄS OCKSÅ: Efter TV4:s besked om Let’s dance – Viktor Frisk tvingas ta en paus

LÄS OCKSÅ: Viktor Frisk berättar om hemliga kärleken: Ingen vet

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN