LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Thorsten Flinck diskas från SVT:s Melodifestivalen

02 feb, 2020 
AvIda Gustafsson
Thorsten Flinck diskas från Melodifestivalen
Thorsten Flinck diskas från Melodifestivalen 2020.
Det meddelar SVT i ett pressmeddelande.
– Eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka, säger Anette Helenius, projektledare för tävlingen.
Annons
Robin Bengtsson gick till final – se hela intervjun härBrand logo
Robin Bengtsson gick till final – se hela intervjun här

Artisten Thorsten Flinck, 58, diskvalificeras från Melodifestivalen 2020, det meddelar SVT i ett pressmeddelande. Thorsten skulle ha deltagit i tävlingens andra deltävling, men efter att det kommit till kanalens kännedom att Thorsten är åtalad för olaga hot och skadegörelse har SVT:s beslutat att diska artisten från Melodifestivalen.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

SVT letar efter ersättare

Thorsten Flinck skulle ha tävlat med bidraget Miraklernas tid, skriven av Thomas G:son. I pressmeddelandet framgår det att det endast är artisten som är diskad – och bidraget kommer fortfarande att få tävla. Men vem som kommer framföra låten är än så länge okänt. SVT meddelar att processen att hitta en ny artist är påbörjad och att de så snart beslutet är fattat kommer att presentera Thorstens ersättare.

Annons

Thorsten Flinck skulle ha tävlat i Melodifestivalens andra deltävling som kommer att gå av stapeln i Göteborg den 8 februari. Startfältet består av Linda Bengtzing med bidraget Alla mina sorger, Dotter med Bulletproof, Anna Bergendahl med Kingdom Come, Klara Hammarström med Nobody, Paul Rey med Talking in my sleep och Mendez feat. Alvaro Estrella med låten Vamos amigos. Men vilken den sjunde artisten som startfältet kommer att ställas mot får de helt enkelt vänta med att se.

Första deltävlingens resultat

Beskedet att Thorsten Flinck är diskvalificerad från Melodifestivalen 2020 kommer dagen efter tävlingens första deltävling. Under ledning av programledartrion Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin kunde tittarna under lördagskvällen se de sju första bidragen tävla.

Kvällens två finalplatser kammades hem av Robin Bengtsson samt The Mamas, bestående av Loulou LamotteDinah Yonas Manna och Ash Haynes. Till andra chansen lyckades Felix Sandman och Malou Prytz ta sig, medan Sonja Aldén, Suzi P och rapduon OVÖ fick ta farväl av tävlingen.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

Annons