Svt:s ursäkt till Liam efter floppen: "Jag var chockad"

Under kvällens genrep havererade SVT:s teknik vilket ledde till att Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen var tvungen att köra om sn låt.

Imorgon är det final i Melodifestivalen 2018 och en vinnare ska äntligen koras. De är tolv artister som slåss om biljetterna till Eurovision Song Contest i Portugal. Under fredagskvällen är det genrep inför lördagens sändning, men inte bara, det är också genrepet som den internationella juryn kommer titta på och bedöma.

Den internationella juryns röster har stor betydelse inför morgondagens resultat och Liam “Liamoo” Cacatian Thomassen, 20, var väldigt nära på att missa chansen att visa upp sig för dem. Under Liams framträdande havererade nämligen SVT:s teknik.

– Det var lite tekniska problem, det var en ära att få sjunga igen och jag älskar att stå på scen, men det kom som en chock, berättar han för Hänt.

Ljud och bild fungerade inte som det skulle i början av Liams framträdande och för att det skulle vara rättvist fick han sjunga sin låt igen efter att alla bidrag framförts.

– Det är inte bara jag som gör det här, det är hundratals människor bakom scenen som måste ha ett grepp på sina saker. Det är ju förståeligt sen att internationella juryn tittar, det måste ju vara lika för alla. Den här kvällen var väldigt viktig, säger han.

Liam var ordentligt laddad inför sitt första framträdande ikväll, men i och med all hast som uppstod inför hans andra så hann han inte ladda på samma sätt.

– Jag var lika nöjd över båda gångerna och jag hade lika kul, det var bara att jag var chockad.

Han var inte alls beredd på att behöva inta scenen en andra gång.

– Jag hade kört mig låt, gått av scenen, gjort lite grejer, gått ut hit, satt mig och så kom meddelandet om att det var problem och att jag skulle köra igen. Så jag var chockad här, jag var chockad på vägen till scenen, och jag var chockad på scen. Det kanske syntes, säger han.

Om det var till Liams för- eller nackdel att framföra låten två gånger kan han dock inte svara på, men han valde att se det positivt.

– Jag har ingen aning om vad som var till min fördel eller nackdel, det positiva var ju att jag fick ha kul en gång till, avslutar han.

Melodifestivalens producent Anette Helenius ber ändå Liam om ursäkt för strulet som uppstod.

– Jag vi kan ju be om ursäkt samtidigt som det inte är någonting som vi kunnat rå för, det är ju ett tekniskt fel. Det hade ju kunnat hända i ett annat nummer också, säger hon.

Liam “Liamoo” Cacatian: Då var jag kär senast

Liam "Liamoo" Cacatian: Då var jag kär senast
Slå på ljud

Liam Cacatian Thomassen efter att han vunnit Idol-finalen 2016.

Liam Cacatian Thomassen och Rebecka Karlsson i Idol-finalen 2016.

Liam Cacatian Thomassen, men managern Nikki Amini.

Liam Cacatian Thomassen.

LÄS OCKSÅ: TV4-profilens intima avslöjande om Mello-finalisten Liamoo: ”Säsongens avelshingst…”

LÄS OCKSÅ: Mello-finalistens bluff avslöjad – efter orden i SVT:s sändning

Foto: IBL

SENASTE NYTT!