LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

SVT:s svar efter tekniska strulet i Melodifestivalen 2020

01 feb, 2020 
Melodifestivalen 2020
Flera missnöjda tittare vittnar om att de har haft problem med röstningsappen under kvällens direktsändning av Melodifestivalen.
Nu berättar SVT om det tekniska strulet.
Annons
Felix Sandmans miss inför Melodifestivalen 2020Brand logo
Felix Sandmans miss inför Melodifestivalen 2020

Den första deltävlingen av Melodifestivalen är över. Under kvällen har SVT-tittarna fått se både nykomlingar och veteraner göra sitt bästa för att vinna flest röster. Det blev slutligen Robin Bengtsson och The Mamas som tog sig direkt vidare till final och därmed har chansen att representera Sverige i Eurovision song contest. För Malou Prytz och Felix Sandmans del är tävlingen inte helt över då de lyckades gå vidare till Andra chansen.

Men den fartfyllda showen fick en snopen inledning. Bara ett par minuter in i direktsändningen berättade programledaren Lina Hedlund att man stött på patrull då röstningsappen inte fungerade som den ska. Strax därefter meddelade hon att problemet var löst. I sociala medier uttrycker tittarna sitt missnöje över det tekniska strulet.

”Såååå synd att tekniken inte fungerar”, skriver en person i en kommentar på Melodifestivalens Instagram-konto.

Uppgifter om tekniskt strul med appen

Trots att SVT hävdade att man åtgärdat röstningskaoset uppger flera personer till Nöjesbladet att appen fortsatte strula under sändningen.

Annons

”Det här är ren och skär katastrof! Kan inte logga på mig i appen. Flera har problem! Röstningen går åt fanders”, skriver en person till tidningen.

För Nöjesbladet berättar Melodifestivalen-tittare även att deras röster hamnat fel när de använt sig av appen. På programmets Instagram-konto fortsätter de att vittna om problemen.

”Alla mina samlarkort försvann?!”, skriver en person och får medhåll:

”Mina med”.

SVT:s svar efter röstningskaoset

I ett meddelande till Hänt berättar Molly Brunner, pressansvarig för Melodifestivalen, att man ännu inte har en förklaring till det tekniska strulet.

”Förutom det som Lina berättade i rutan precis i början av programmet så har appen fungerat utmärkt. Men vi kan inte felsöka under pågående röstning. Ber att få återkomma när vi kunnat göra en sådan för att kunna förklara varför den strulade under nån halv minut precis i början”, skriver hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Fredrik Sandberg/TT

Annons