TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

SVT:s oväntade ändring i Melodifestivalen 2020

01 feb, 2020 
Melodifestivalen 2020
Det har blivit dags för ännu en upplaga av Melodifestivalen.
I år har SVT valt att göra en del ändringar i upplägget – nu avslöjar de anledningen till detta.
Annons
Felix Sandmans miss inför Melodifestivalen 2020Brand logo
Felix Sandmans miss inför Melodifestivalen 2020

Ikväll är det dags för den första deltävlingen i Melodifestivalen 2020. Schlagerfesten startar i Linköping och SVT-tittarna kommer att få se både nykomlingar och gamla veteraner. Robin Bengtsson, Felix Sandman och Malou Prytz är några av artisterna som kommer att framträda med sina bidrag i förhoppningen om att ta sig direkt till finalen.

I år har artisterna Lina Hedlund och Linnea Henriksson fått i uppdrag att leda showen tillsammans med komikern David Sundin.

SVT:s oväntade ändring

Artisterna som ska vara med i deltävlingen reste till Linköping tidigare i veckan. De senaste dagarna har de repat och övat så att deras framträdanden sitter som en smäck när det på lördag är dags för den direktsända showen.

Under genrepet visade det sig att SVT har valt att göra en del ändringar i upplägget. Tidigare år har tittarna fått se en introduktionsvideo med artisterna medan de gör sig redo att inta scenen – men nytt för i år är att det istället är låtskrivarna som presenterar bidraget. I ett mejl berättar Molly Brunner, pressansvarig för Melodifestivalen, om anledningen till ändringen.

Annons

”Vår ambition är att lyfta de tävlande bidragen som helhet – det vill säga att det är upphovspersoner och artisten som framför bidraget som tävlar tillsammans. I år berättar upphovspersonerna (där ibland den tävlande artisten ingår) om låten för tittaren samtidigt som man får se artisten göra sig redo för att framträda på scenen”, skriver hon.

Andra nyheten i Melodifestivalen

Någonting annat som är nytt för i år är att artisterna har förinspelat en video som kommer att visas om de går vidare till final. Nu berättar Molly Brunner varför SVT har valt att införa denna nyhet i Melodifestivalen.

”Tanken är att skapa dynamik och känslor mellan en förväntad reaktion och en reaktion som händer i realtid, över att gå vidare till final”, skriver hon till Hänt.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons