SVT:s krishantering före sändningen – efter regelbrottet

SVT kan ha utsatts för sabotage efter att fyra av skivbolaget Warners bidrag i Melodifestivlaen 2018 läckts på nätet.

Melodifestivalen 2018 har nått sin tredje deltävling som går av stapeln i Malmö. Tidigare idag avslöjade Nöjesbladet att Jessica Anderssons, 44, låt hade läckt på nätet och nu visar det sig att tre andra bidrag från skivbolaget Warner också har drabbats.

Dotters bidrag “Cry” och Barbi Escobars bidrag “Stark” har även de läckt på utländska sajter skriver Nöjesbladet. Och enligt uppgifter till tidningen ska även Mariettes bidrag “For you”, som tävlar nästa vecka i Örnsköldsvik, också ha hamnat på nätet redan nu. Det ska vara på den ryska sajten vk.com som låtarna har läckt.

Enligt Melodifestivalens regler får finalbidragen inte tillgängliggöras på nätet för än efter finalen i Stockholm 10 mars.

SVT:s projektledare Anette Helenius och tävlingsproducent Christer Björkman säger att produktionen nu satt in insatser för att få bort de läckta filerna.

–Vi har medarbetare som jobbar med att anmäla och plocka ner otillåten publicering av bidrag, säger Helenius till tidningen.

Hänt har sökt SVT och Warner.

LÄS OCKSÅ: Efter regelbrottet: SVT:s dom mot Jessica – timmar före sändningen

LÄS OCKSÅ: Hasse Anderssons stora vädjan till SVT: ”För sent påtänkt”

Foto: IBL

ANNONS

Fynda smarta prylar i vår utvalda webbshop

[products]

[product https://www.allermediashop.se/catalog/product/view/id/2339/s/plattborste/?utm_source=hant.se&utm_medium=redaktionell_krishantering&utm_campaign=plattborste_mello]

[product https://www.allermediashop.se/catalog/product/view/id/1450/s/forstoringsspegel-x10-5/?utm_source=hant.se&utm_medium=redaktionell_krishantering&utm_campaign=spegel_mello]

[/products]