SVT:s krav på Fab Freddie – därför tvingades han ändra sitt utseende: "Tråkigt"

Melodifestivalen 2018: Fab Freddie dök upp som blondin i tv-rutan ikväll, det tog SVT fyra veckor att övertala honom till förändringen.

Melodifestivalen 2018 har tagit sig till Örnsköldsvik för den fjärde och sista deltävlingen. David Lindgren, 35, har hållit fanan högt som programledare under hela resan tillsammans med sin sidekick Fab Freddie, 27, David känner publiken igen från förra årets tävling, men Freddie har gjort sin debut i tävlingen och det med storm.

Från första sekund har han glittrat sig rakt in i svenska folkets hjärtan. Men i Örnsköldsvik dök Freddie upp med en oväntad förändring – han har blivit blondin.

Efter att SVT:s håravdelning tjatat på honom under hela resan gav han äntligen med sig och lät dem sätta händerna i hans svall.

– Det är en ganska rolig historia ändå, för det är såhär vi har ju en håravdelning som fixar allas hår här på Melodifestivalen och dom har ju under ganska lång tid nu när vi varit ute på turné beklagat sig lite över att de tyckte att min hårfärg var ganska tråkig, den matchade inte riktigt min personlighet och min glammiga sida, berättar han för Hänt.

Fab Freddie avslöjar: “Jag har snott Hoodiladi”

Freddie själv hade inget behov av att ändra sin hårfärg, men det hade SVT.

– Det var ingenting jag hade reflekterat över men de var väldigt måna om att vi skulle göra något åt detta, säger Freddie.

Det var tidigare i veckan som den oväntade förändringen skedde.

– Det var nu i tisdags vi på riktigt hade tid att sätta oss ner och se vad vi kunde göra. Vi var lite inne på någon slags grå nyans, men de sa såhär: lita på oss nu, våga vara modig, det här kommer se bra ut och sen berättade de att de skulle bleka håret, berättar han.

Trots att Freddie själv inte hade så mycket makt över håret så är han mer än nöjd.

– Jag är så nöjd, jag älskar det. Det är lite tråkigt att säga men det klart att lite attityd sitter i det yttre, säger han och fortsätter:

– Jag kände nu att jag vågade göra en liten förändring och det gav mig ändå lite mer självförtroende

Fab Freddie är årets sidekick i Melodifestivalen 2018.

Han är också programledare på SVT Barnkanalen. 

David Lindgren är huvudprogramledare för schlagern. 

Han gjorde succé i Melodifestivalen redan förra året. 

Då lede han programmet tillsammans med Clara Henry och Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Fab Freddie – som tittarna inte får se i Melodifestivalen

LÄS OCKSÅ: SVT:s hemliga krisplan inför Fab Freddies medverkan i Mello

Foto: Stella pictures