LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

SVT-tittarnas kritik mot Melodifestivalen – efter Timbuktus språk

21 feb, 2021 
Jason Diakité, Christer Björkman
Jason "Timbuktu" Diakité och Christer Björkman var programledarna för den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2021.
Men nu har tittarna ett och annat att säga om deras språk.
”Förståndsbefriade svordomar”, skriver en.
Annons
Intervju: Låtskrivaren Ingela "Pling" Forsman om Elisa Lindström som artistBrand logo
Intervju: Låtskrivaren Ingela "Pling" Forsman om Elisa Lindström som artist

Den tredje deltävlingen av Melodifestivalen har gått av stapeln. I vanlig ordning stod Christer Björkman som programledare, och vid sin sida den här veckan hade han Jason "Timbuktu" Diakité.

Efter en fartfylld kväll med många bra prestationer blev det till slut Charlotte Perrelli och Tusse som knep final-platserna. Men Jason och Christer var inte helt själva på scenen, de fick nämligen sällskap av komikerna Alfred Svensson och Klas Eriksson från SVT:s prisbelönta humorserie Leif & Billy.

– Den här veckan har ändå varit lugnare än vad jag trodde. Vi har repat och repat och sen när det väl var dags var det över på ett litet kick. Det har varit en bra vecka, det kommer kännas tomt imorgon, sa Jason efteråt på presskonferensen.

Leif och Billy stod för underhållning

Förutom artisternas tävlingsbidrag stod även andra artister för musiken, bland andra Timbaktu och Sabina Ddumba. Kvällen blandades med andra ord av sång och dans men också av humor i form av Leif och Billys berättelse.

Annons

Deras berättelse handlade om att de skulle tjäna pengar. Antingen på Christer Björkman eller på något annat sätt. Det var även därför SVT tillät dem att visa upp ett telefonnummer – trots kalabaliken kring Danny Saucedos miss.

På presskonferensen kom frågan upp om programledarna tyckte att det var något som gick fel den här gången. Det blev nämligen lite förseningar med Elisa Lindströms nummer. Det hela ledde till att Christer Björkman behövde improvisera lite.

– De sa till mig i örat "prata på, det är inte klart på scen" och då så hittade jag på lite och så fick jag höra sen när jag gick därifrån att det var tungröken som inte hade fungerat, sa Christer då.

Elisa Lindström
Elisas nummer blev försenat.

Kritiken mot svordomarna i Mello

Men förseningarna med Elisas framträdande märktes inte av särskilt mycket. Trots det så har tittarna nu ändå ett och annat att säga om Christer och Jasons prestation.

Annons

”Sitter och kollar på melodifestivalen med barnen. Efter ca 10 minuter har jag tappat räkningen på antalet svordomar som sagts... Hela introt är kraftigt barnovänligt enligt mig. Är detta det bästa ni kunde åstadkomma?”, skriver en tittare.

”SVT här sitter jag med mina 3 barn och min man och ser mello. Förväntansfulla kids som väntat hela veckan.... så kommer underhållningen, som innehåller mer svordomar än "vanliga ord" enligt mina barn. Hur tänkte ni där? Jag kan förstå att Leif och Billy är underhållning för vuxna MEN är de verkligen lämpligt i ett familjeprogram? Fråga från min 8 åring: har de glömt att barn tittar på de här?”, skriver en annan.

”Inför introt visas bara reklam för barnprogram, sedan inleds programmet med enbart förståndsbefriade svordomar. Lite udda val helt klart.”, tillägger en tredje.

FOTO: Jessica Gow/TT, SVT

Annons