Allt du vill veta om artisten Suzi P i Melodifestivalen 2020

Suzi P på Cancergalans röda matta

Suzi P gör debut i Melodifestivalen 2020 med låten ”Moves”.
Hiphop-artisten är tidigare omskriven på grund av sitt framträdande i barnprogrammet Sommarlov på SVT.
Men vad vet du egentligen om artisten Suzi Estera Pancenkov?
Här är allt du behöver veta om henne.
Suzi P i Melodifestivalen 2020: Allt du vill veta om artisten
Slå på ljud

Suzi Estera Pancenkov, eller namnet Suzi P som hon mer är känd för, föddes 11 december 2002 i Bjuv, Skåne, där hon växte upp. Hon är en svensk hiphopartist som gör debut i Melodifestivalen 2020 med låten Moves.

Suzi P är främst känd för låtarna Livin’ la vida och Shunon. Men vem är Suzi P när hon inte sjunger? Hänt svarar.

Suzi P upptäcktes av Linda Pira

Suzi medverkade år 2017 i sin systers livevideo på Facebook som ingen mindre än kända rapartisten Linda Pira uppmärksammade. Efter detta fick Suzi flow och började dela med sig av egna tolkningar och covers av kända låtar på Instagram. Då väcktes intresset rejält och hon fick snabbt många fans.

Kritiken efter uppträdandet i SVT:s Sommarlov

Hiphop-artisten gjorde sitt första tv-framträdande i augusti 2019, då hon gästade barnprogrammet Sommarlov i SVT med sin låt Shunon. Detta framträdande visade sig dock inte vara så populärt bland föräldrarna till barnen som tittat på programmet. Enligt flera föräldrar så passade inte låten in i formatet, då den i verkliga fall handlade om kokain, men att just det ordet byttes ut till “dubbelliv”. Något som heller inte ansågs passande var att Suzi P kallade polisen för öknamnet “aina”.

“Veckans artist”

Till sin populära låt Shunon producerades en musikvideo, som även den blev mycket omtalad. Det tog bara en månad från att låten lanserades i mars 2019, till att Suzi P i april blev “Veckans artist” i P3 Din Gata, Sveriges Radio – stort!

Covers på Instagram

Trots att Suzi P fått mycket uppmärksamhet och släppt två låtar så delar hon fortfarande covers på Instagram. Detta är något som uppskattas mycket av fansen, som kommenterar hej vilt.

I en intervju med Humorn i P3, blev Suzi P utmanad i en “lyric challenge” där hon, inte så överraskande, visar sig vara helt outstanding!

Suzi P i Melodifestivalen 2020

På Instagram heter hon suzipofficial.

FOTO: Lotte Fernvall/TT, Karin Törnblom/TT, Jessica Gow/TT

SENASTE NYTT!