Sonja Aldén om familjelyckan med maken Jörgen

Sonja Aldén familj maken Jörgen Aldén

I kvällens Melodifestivalen tävlar Sonja Aldén med bidraget Sluta aldrig gå.
Nu berättar artisten om familjelyckan med maken Jörgen – och hans stora stöd under tävlingen.
– Det är väldigt bra på så sätt, förklarar Sonja Aldén till Hänt.

Artisten Sonja Aldén, 42, är en av sju medverkande som tävlar i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2020 direkt från Linköping. Med bidraget Sluta aldrig gå, skriven av Sonja Aldén själv samt Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias, gör sångerskan comeback i tävlingen.

Redan 2006 medverkade Sonja Aldén för första gången som artist i Melodifestivalen, men det var inte förrän året därpå som hon fick sitt stora genombrott med bidraget För att du finns. Låten blev utsedd till årets låt av Svensktoppen och för sina framgångar blev Sonja dessutom trippelt Grammis-nominerad.

Sonja Aldén om barnen

Sonja Aldén är sedan 2014 gift med maken Jörgen Aldén, 41. Tillsammans har de två barn, sonen Teddy, 8, och dottern Ninni, 4.

När Hänt träffar Sonja på genrepet inför lördagens Melodifestival konstaterar artisten att tiden går otroligt snabbt – då det redan gått fyra år sedan dottern föddes. Samtidigt minns Sonja tillbaka till bebistiden från när hon medverkade i Melodifestivalen 2012.

– Sist jag var här var ju min son 10 månader. Så jag hade ju med en liten bebis som hade en skylt som det stod ”manager” på, säger Sonja Aldén till Hänt med ett skratt.

Sonja Aldéns familjelycka

För Hänt berättar Sonja Aldén dessutom om maken Jörgens stöd under Mello-cirkusen – och hur familjen gör för att pussla ihop vardagen under den pågående tävlingen.

– Det är väldigt bra på så sätt, min man är ju personlig tränare och äger ett gym, så han kan också påverka sina tider ganska mycket vilket gör att vi kan pussla – det blir ju mycket pussel, det blir det, säger Sonja Aldén till Hänt.

Sonja berättar dessutom om sin familjelycka – hela familjen är nämligen på plast för att heja på sin hustru och mamma.

– Som nu till exempel så kunde de åka med hela familjen. Så de är också här, det känns jättebra, säger Sonja Aldén till Hänt.

AV: Malou Wilson, Ida Gustafsson

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TT/Bertil Ericson