SaRaha hoppas förföra på Melodifestivalen: ”Man vet aldrig hur kärlek dyker upp”

SaRaha hoppas förföra på Melodifestivalen: ”Man vet aldrig hur kärlek dyker upp”

SaRaha, är redan stjärna i Östafrika. Nu hoppas debutanten förföra Sverige och Melodifestivalen med smittsam afropop om kärlek. Hänt har pratat med artisten.

Det är debutanten SaRaha som öppnar upp årets tredje deltävling. Och hon spar inte på krutet. Låten ”Kizunguzungu” bjuder på medryckande afropop med en refräng som sitter som klister.

– Det är verkligen så kul att vara med i Melodifestivalen – som är epicentrum av musikscenen i Sverige, säger artisten till Hänt efter fredagens publika genrep.

SaRaha och låten "Kizunguzungu" tävlar i Norrköping.

SaRaha och låten “Kizunguzungu” tävlar i Norrköping.

För SaRaha eller Sara Karlsson, 32, som hon egentligen heter är det lika självklart att sjunga på engelska som på swahili – ett språk hon pratar flytande efter att ha bott i Tanzania i olika omgångar sedan barnsben. I Östafrika är hon redan popstjärna. Nu vill SaRaha erövra Sverige med sin kaxiga låt.

Så vad handlar låten om?

– Kärlek. Det är lite av förförelselåt. Jag säger: ”Du vet. Både du och jag vet att vi gillar varandra. Så kom igen. Nu kör vi!”.

Ska man döma av den publika undersökningen som Melodifestivalklubben och Poplight brukar genomföra varje fredag så kommer det gå riktigt bra i finalen i Norrköping på lördag. Av totalt 600 tillfrågade personer vann SaRaha överlägset – 39, 1 procent gillade henne bäst.

Artistnamnet SaRaha är en blandning mellan Sara och ordet ”raha” som betyder glädje på swahili.

Artistnamnet SaRaha är en blandning mellan Sara och ordet ”raha” som betyder glädje på swahili.

Idag bor hon ”temporärt permanent” i Göteborg. Att komma på förförelsetemat i låten var inte svårt, berättar sångerskan.

– Alla idéer kommer på något sätt ur personliga erfarenheter, sen är ju själva storyn fiktiv. När jag skriver så plockar jag från en känsla jag har.

Själv har artisten en hemlig kärlek som finns i Sverige och som inte är så sugen på att stå i rampljuset.

– Man vet aldrig hur kärlek dyker upp. Det bästa som händer kommer alltid oväntat och lite obegripligt. Det tror jag verkligen. Kärlek går inte att planera. Det var så för mig också. Som ett oundvikligt öde.

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN