Sanningen om Felix Sandmans miss i sändning

Felix Sandman tappade texten under sin framträdande i direktsändningen av Melodifestivalen.

Före detta Fo&o-medlemmen Felix Sandman,19, lyckades ta sig till final från andra chansen i Melodifestivalen med sin låt “Every Single Day”.

Men låten handlar om hans tidigare uppbrott och första gången han skulle framföra den för svenska folket – i arenan i Örnsköldsvik – bröt han ihop under repetitionerna. Men prestationen tog honom ändå till andra chansen, där han än en gång fick chansen att charma tv-tittarna med sin kärleksballad om brustet hjärta.

Felix gjorde slut med sin tjej för bara några månader sedan, och han berättade under en intervju för Hänt.se att han fortfarande är hjärtekrossad.

– Det har varit det jobbigaste som någonsin har hänt mig. Men hjärtesorg ska man inte underskatta, för mig har hon betytt allt, man ger ju verkligen sig själv till någon annan, berättade han då för Hänt.

Uppbrottet var svårt att ta sig igenom.

– Det var ingenting i mig. Jag ville inte gå ut, jag ville inte göra någonting. Jag låg på golvet och grät, min mamma fick dra upp mig och ja, jag vet inte vad man ska jämföra det med för sorg, berättar han och fortsätter:

– Jag har varit långt nere där jag aldrig varit förut och där jag aldrig trodde att jag skulle kunna vara eftersom jag är väldigt lätt och mår oftast bra, det har varit deprimerande.

Under kvällens direktsändning tappade Felix plötsligt en del av textraden i början av sin låt. Han kom snabbt in i låten igen och fortsatte hela vägen, trots missen i början.

Nu avslöjar han för SVT vad som egentligen hände på scenen.

– Jag höll på att svälja min egen röst på scen, det har varit så himla mycket, jag blev nästa förvånad över hur starkt jag kände känslan, säger han till SVT.

Känslorna blev för mycket när han sjöng kärleksballaden inför kamerorna, men han berättar också att det var närvaron i arenan som berörde honom.

LÄS OCKSÅ: Efter splittringen – nya glädjebeskedet om Fo&o: ”Kommer hända”

– Jag blev rörd när jag såg publiken, berättar han också för SVT.

Hans pressansvariga Therese Hädinggård berättar att Felix fick luft i halsen under den delen som försvann.

– Ibland händer det att man får en liten luftbubbla i halsen, säger hon till Hänt.se.

Felix tog sig till final med sin låt och slog därmed ut motståndaren Mimi Werner.

Här kan du se Felix Sandmans känslosamma framträdande igen:

LÄS OCKSÅ: Bilderna på återföreningen inatt – efter FO&O-Felix känslokollaps

SENASTE NYTT!