Paradise Hotel-Samir om sin ADHD: "Hela min skolgång blev förstörd"

Livet har inte alltid varit lätt för den forne "Paradise Hotel"-deltagaren Samir Badran. I 18-årsåldern fick han diagnosen ADHD, vilket förklarade en hel del...

“Paradise Hotel”-tittare känner igen Samir Badran, 24, som den spralliga spjuveraktiga killen i dokusåpan, men i sin blogg på Expressen.se berättar han om hur det är att leva med funktionsnedsättningen ADHD. Under rubriken “ADHD – Sjukdom eller framgång?” skriver han att han uppfattades som den “jobbiga, störiga killen i klassen som pratade för mycket”. Han fick byta skola, skolkade, kom för sent och var rastlös. Först när han var 18-19 år fick han sin diagnos och började medicinera.

“Jag hade tydligen GROV ADHD och fick både Concerta och Ritalin“, bloggar han och fortsätter:

“När jag började äta medicinen märkte jag stor förändring och jag kunde äntligen börja koncentrera mig.”

Men medicineringen hade också en baksida.

“Jag blev världens jävla tråkigaste människan ever. Satt som en pajas i ett hörn och tänkte bara, tänkte på ALLT. Hela min personlighet förändrades…. VILKET INTE VAR BRA!”

Paradise Hotel våren 2014

Samir medverkade i Paradise Hotel 2013 och gjorde ett kort inhopp även 2014. Foto: TV3

Samir valde ändå att fortsätta med tabletterna i två års tid för att ge det hela en chans och för hans föräldrars skull eftersom han inte varit något “änglabarn”. Men han slarvade och tog inte medicinen regelbundet vilket medförde att han började må dåligt av dem. Till slut tog han ett beslut att sluta med tabletterna och det har bara varit en fördel för Samir.

“Idag jobbar jag med tv, sociala medier och marknadsföring och det går HUR BRA SOM HELST. Slipper sitta still och det händer grejer hela tiden. Och produktionsteamen älskar att jag har ADHD och vill aldrig att jag ändrar på mig“, skriver han och avslutar blogginlägget med:

“ADHD FOR THE WIN. Jag skulle ALDRIG, ALDRIG ALDRIG vilja leva utan min ADHD, då hade jag inte varit där jag är idag.”

Den 14 februari deltar Samir och vännen Viktor Frisk, 19, i “Melodifestivalen” med låten “Groupie”. De har tidigare gjort succé med låten, med det passande namnet “Success”, som klättrade upp som etta på iTunes redan efter en vecka!

Missa inte det här:

Gjorde en diamant av döde maken: “Nu kan jag bära med mig honom överallt”

24 plågor som alla med högklackat garanterat känner igen sig i

26 pranks som kommer få dig att skratta tills du gråter

De taggade in riktiga tabbar – 37 tatueringar som ingen borde vilja ha

SENASTE NYTT!