melodifestivalen 2023

Så bra är låtarna i deltävling ett av Melodifestivalen 2023

Melodifestivalen 2023

Hur bra är egentligen bidragen i Melodifestivalens första deltävling? Hänt:s Gabriella Håkansson har tjuvkikat och tjuvlyssnat – här är hennes tankar.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tone Sekelius avslöjar prislappen på klädvalet i Melodifestivalen
0:48

Efter reklamen: Tone Sekelius avslöjar prislappen på klädvalet i Melodifestivalen

(0:48)

Slå på ljud

Äntligen är det dags, Sveriges stora musikfest är igång och vi börjar i Göteborg. Men vad har vi då att se fram emot under i den första deltävlingen? Det är ett riktigt hopkok av det ena och det andra. Och kanske har vi till och med redan här hittat vinnaren som kammar hem hela kalaset. Här är mina tankar:

Tone Sekelius – Rhythm Of My Show

Tone

Foto: Svt

Det var pampigare förra året, så är det bara. Men det är absolut ingen dålig comeback som Tone gör. Nivån känns hög både i framträdande och sång. Jag får direkt Eurovision-vibbar så skulle det här bli framträdandet vi skickar i år så kan jag ändå se det gå hem. Jag hoppas dock vi får se Tone sjunga ut lite mer med tanke på hennes fantastiska röst. Jag har som sagt bara hört en tjuvkik i skrivande stund. Men Tone, du vet att det är en hit – jag menar ingen kan ju neka att man kommer digga med så fort den här kommer ut på radion. Dessutom är Tones look to die for! Det känns divigt och rätt!

Loulou LaMotte – Inga sorger

Loulou

Foto: Svt

På tal om att det var bättre förr. Jag är ledsen men Loulou saknar sina Mamas och papa John Lundvik. Inga sorger känns som en blandning av en ballad och en upp-tempolåt som aldrig riktigt kommer igång. Sen har Loulou en väldigt fin röst. Det ska hon ha.

Rejhan – Haunted

Rejhan

Foto: Svt

Har någon klonat Frans? Ung kille med svart byxa, vit överdel, ensam på scenen med vacker sångröst. Nu vann ju i och för sig Frans med If I Were Sorry och jag tror kanske inte Rejhan kammar hem någon pallplats men låten är fin. Lite långtråkigt, kan absolut bli bidraget när man passar på att fylla på snacks-skålarna.

Elov & Beny – Raggen går

Elov och Benny

Foto: Svt

För er som tänkte att barnen snart somnat så kommer här uppvaket. Booom så var Mello-festen igång med dans. Det här bli ju garanterat barnens favorit i deltävling ett, vilket som med många låtar är med blandad förtjusning för föräldrarna. Låten är rolig och man blir på glatt humör men om det är en toppenidé att ungarna kommer sjunga om brudar och snus resten av året tåls att diskuteras. Elov & Benny kan däremot redan kammat hem vinsten som årets Mello-dans, enkla moves som alla kommer ha lärt sig efter första snabbreprisen.

Victor Crone – Diamonds

Victor Crone

Foto: Svt

Jag är ledsen att säga det men har Victor redan uppträtt med den här låten tidigare för den låter väl precis likadan som varje gång han har tävlat i Mello? Men men, det kanske är hans stil. Jag säger långtråkig, vad säger du?

Eva Rydberg & Ewa Roos – Länge leve livet

Eva och Ewa

Foto: Svt

Vad är Mello utan show? Nu kommer schlagern äntligen in i bilden och vilka gör det bättre än världens bästa Evwor? Det gör mig väldigt glad att få se den här duon göra en comeback redan två år efter förra succén. Om jag har har häften av deras energi i den åldern är jag överlycklig. Jag tycker ändå att förra vändans bidrag var snäppet vassare men vem älskar inte en dänga som alla kan sjunga med i redan efter första refrängen. Woop woop, Mello-fest!

Jon Henrik Fjällgren, Arc North, Adam Woods – Where You Are

Jon-Henrik

Foto: Svt

Det känns som att man har slängt ner två extremt oväntade ingredienser i en mixer och resultatet blir helt sjukt oväntat bra? Jag älskar den här mixen av Ibiza-fest och Same-jojk. De gifter sig fint med varandra. Aldrig kunde jag tro att jag skulle längta efter att stå på klubben och höra världens mest harmoniska Jon-Henrik dunka ut i högtalarna. Jag tycker det här är Jon-Henrik 2.0, KUL att se hans jojk ta fart i en helt annan form än vad han tidigare visat svenska folket. För mig är det här en solklar finalplats och jag skulle inte bli helt chockad om dessa killar kammar hem hela tävlingen. Vi kan ha sett vinnaren i årets Mello redan under lördagen och jag hade varit stolt om vi skickade det här bidraget till Liverpool i maj.

FOTO: Hant.se/SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN