Oscar Zia: ”Jag har (nästan) inte legat någonting på Melodifestivalen”

Oscar Zia: ”Jag har (nästan) inte legat någonting på Melodifestivalen”

Oscar Zia omfamnades av hela Sverige när han kom ut som gay. Nu avslöjar han allt om tiden efteråt och de dubbla känslorna för män och kärlek.

Oscar Zia, 19, kom ut som gay i början av året och översköljdes genast av massiv kärlek från svenska folket.

När han sedan gick direkt till final med den delvis egenskrivna låten ”Human” som handlar om den turbulenta perioden innan han kom ut så svävade artisten på moln.

– Det känns magiskt! Jag är så glad att det gick och att jag ställde mig på scenjäveln och att jag uppträdde med en låt som jag älskar och som jag har varit med och skrivit. Det kunde inte ha blivit bättre, sa Oscar Zia till Hänt.

Oscar Zia berörde med låten "Human".

Oscar Zia berörde med låten “Human”.

När Hänt träffar Oscar Zia i Stadshuset i Stockholm bara ett par dagar innan finalen säger artisten att han känner dubbelt inför tiden som följt då han berättade att han gillar killar.

– Jag önskar att jag hade njutit mer. Men jag har blivit lite rädd för att möta killar och dejta. Jag har försökt ta hem folk, men jag litar inte på människor, säger Oscar Zia till Hänt.

Oscar Zia tycker det här med kärlek verkar svårt.

Oscar Zia tycker det här med kärlek verkar svårt.

– Det är nån sorts yrkesskada. Jag har problem med folk som ska veta allt om mig. Det räcker med att någon vet att jag är med i Melodifestivalen så tycker jag att det är jobbigt.

– Jag ska inte säga att jag inte ligger, för det gör jag. Men jag ligger absolut inte runt. Det känns inte hälsosamt. Jag har (nästan) inte legat någonting på Melodifestivalen. Jag känner alla för bra för att ligga på Mellon. Det blir dålig stämning. Man kan inte hålla på med folk i branschen, säger Oscar Zia.

Danshångel mellan Oscar Zia och Christer Lindarw efter deltävlingen i Norrköping!

Danshångel mellan Oscar Zia och Christer Lindarw efter deltävlingen i Norrköping.

Läs mer: Oscar Zia raggar killar på Tinder: ”Man ses – och så ligger man!”

– Om jag ska hitta en person som jag ska vara med och tycka om så kan jag inte både vara yrkes-Oscar och privat-Oscar med den personen. Jag vill bara vara privat-Oscar. Jag vill kanske ha ett förhållande. Samtidigt är jag i en plats i livet där jag känner att jag inte vill ta för mig. Men jag hånglar gärna.

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN