Nanne Grönvalls speciella krav inför Melodifestivalen 2020

20 feb, 2020 
Efter utbrändheten är Nanne Grönvall tillbaka!
Artisten tävlar i Melodifestivalen 2020 med låten "Carpool karaoke".
När Hänt träffar henne visar det sig att hon har ställt specifika krav, för att inte hamna i samma fälla igen.
Annons
Recap Melodifestivalen 2020
Recap Melodifestivalen 2020

För tre år sedan så drabbades Mello-drottningen Nanne Grönvall, 56, av utmattning. Benen bara vek sig för artisten när hon var påväg från soffan till sovrummet i sitt hem.

Händelsen gjorde att hon tog sin hälsa på allvar och därmed försvann hon från rampljuset ett tag.

I våren 2019 började Nanne successivt att dra igång sin karriär igen. Hon släppte bland annat låten Jättekänd, där hon sjunger tillsammans med komikern Pär Andersson, 42, och tog sig an rollen som Miss Hannigan i musikalen Annie.

Men nu är Melodifestivalen 2020 i full gång och en av de tävlande är just Nanne Grönvall med sitt bidrag Carpool karaoke. Vad som sagts om Melodifestivalen är ju att det inte innebär i närheten av lugn och ro för artisterna.

Men Nanne har kontroll över utbrändheten och har ställt lite egna krav inför Melodifestivalen, just för att inte återigen drabbas av utbrändhet.

Nanne Grönvall
FOTO: Karin Törnblom/TT

“Det är fullt upp”

Men redan i slutet av januari 2020 var Mello-arbetet i full gång.

– Det är fullt upp med repetitioner och planeringar med numret och kläder och allting, berättar Nanne Grönvall för Hänt i en intervju.

Annons

Men Nanne känner att hon äntligen fått kontroll över sin utbrändhet.

– Ja, kontroll, ja det har jag, så vida att nu gör jag bara en sak i taget. Jag är inte bläckfisk längre, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Det var därför, för att jag gjorde tio saker samtidigt. Men nu är det fullt fokus på det här och sen så ingenting annat.

Har du även fått ställa lite egna krav på Melodifestivalen, så att du inte kommer få för mycket att göra?

– Ja, eller rättare sagt, det är ju till de som är min samarbetspartners som håller i mina scheman och så. Jag kommer vara noga med att se till att jag har pauser emellanåt avslöjar Nanne Grönvall för Hänt.

Därför ställer Nanne Grönvall upp i Melodifestivalen 2020

Anledningen till att det blev Melodifestivalen just i år för Nanne var en ren tillfällighet.

– Vi hade skrivit den här låten, jag och min gubbe. Sen så sa vi att ‘ska vi inte skicka in den till Melodifestivalen?’ Det är 13 år sedan jag var med så jag har inte riktigt kunnat tänkt mig att vara med. Jag har inte ens riktigt sett framför mig att jag ska vara med igen. Men det blir kul! Det känns roligt!

Nanne Grönvall framför succélåten “Håll om mig” i Melodifestivalen år 2005. FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: Jessica Gow/TT, Robin Lorentz-Allard/TT

Annons