Mohombi i Melodifestivalen 2020 – familjen och karriären

Här är allt du vill veta om Mohombi i Melodifestivalen 2020

Mohombi är aktuell för Melodifestivalen 2020 med låten Winners, och detta blir artistens tredje gång i tävlingen.
Men vem är Mohombi när han inte står på scen? Och visste du att han växt upp med 14 syskon?
Här är fyra saker du antagligen inte visste om Mohombi.

Artisten och dansaren Mohombi Nzasi Moupondo, 33, är ännu en gång aktuell i Melodifestivalen, denna gång med bidraget Winners. Men vem är egentligen Mohombi när han inte står på scen? Hänt svarar.

Mohombis familjeliv – fru, barn och syskon

Mohombi är idag gift och har tre fantastiska söner. Han växte upp i Norsborg, utanför Stockholm, tillsammans med sin mamma, pappa och anrika 14 syskon.

Något som fascinerat Mohombi är språk, vilket har lett till att han talar flera språk. Vilka? Svenska, engelska, franska, swahili, spanska och lingala. Dessa språk är inga han kan parta lite halvdant – utan flytande!

Hello och Big up i Melodifestivalen

Mohombis debut i Melodifestivalen var redan år 2005. Då han tävlade med gruppen Avalon som var tillsammans med sin bror Djo Moupondo. Bidraget hette Big up och skrevs tillsammans med Marcus Landström. Dock var motståndet för tufft och gruppen tog sig inte vidare till final eller Andra chansen, utan åkte ut i sin deltävling.

Mohombi i gruppen Avalon, Melodifestivalen 2005

FOTO: Roger Tillberg/TT

Mohombi i gruppen Avalon, Melodifestivalen 2005

FOTO: Karin Törnblom/TT

Det dröjde till Mohombi gjorde comeback i Mello. Men när han väl gjorde det, så gjorde han det med råge! År 2019 tävlade Mohombi med bidraget Hello som skrevs av Mohombi själv, Linnea Deb, Thomas G:son och Alexandra Florin Cotoi.

Artisten charmade då tittarna rejält och gick direkt vidare från deltävling till final! Väl i finalen så var motståndet för tufft och Mohombi landade på en femte plats. Men plats fem av 12 är ju faktiskt inte alls illa!

Slog igenom som soloartist med Bumpy Ride

Mohombi började som artist i en grupp, men när blev slog han igenom som soloartist? Jo, år 2010 släpptes låten Bumpy ride och tog världen med storm.

Efter det har han gjort flera samarbeten med kända artister som Shaggy och Arash.

Vem är Mohombi på Instagram?

På Instagram heter artisten mohombimusic och har över 200 000 följare och beskriver sig själv som “Prince of Meni Kongo”. Där delar Mohombi med sig av sin vardag som familjefar och artist!

FOTO: Jessica Gow/TT, Instagram

SENASTE NYTT!