Melodifestivalen: Bidragen som gick vidare i deltävling 4

Gick vidare i Mello 2020

Den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2020 är nu avgjord.
Men vilka bidrag gick vidare till final och vilka gick vidare till andra chansen?
Här hittar du svaret!

Den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2020 har precis gått av stapeln och årets alla deltaganden har nu framfört sina bidrag. Kvällens deltävling livesändes från Malmö och precis som de tre föregående Mello-kvällarna har programledartrion Linnea Henriksson, 33, Lina Hedlund, 41, och David Sundin, 43, guidat tittarna genom kvällen.

Kvällens startfält bestod av inga mindre än Nanne Grönvall med bidraget Carpool karaoke, Hanna Ferm med Brave, Ellen Benediktson och Simon Peyron med Surface, William Stridh med Molnljus, Jakob Karlberg med Om du tror att jag saknar dig, Frida Öhrn med We are one och Victor Crone med Troubled water.

I vanlig ordning bjöds tittarna dessutom på ett extraordinärt nummer i mellanakten. Kvällen till ära var det programledaren David Sundin som drog av skratt och jubel från publiken när han bland annat sjöng om något så otippat som pruttar.

Hanna Ferm och Victor Crone direkt till final

Med ett starkt startfält i den fjärde och sista deltävlingen var det en hård kamp om de två sista direktplatserna till finalen. Det var tillslut Hanna Ferm med bidraget Brave som tog den första av två finalplatser. Låten är skriven är skriven av David Kjellstrand, Jimmy Jansson och Laurell Barker. Den andra och sista finalplatsen lyckades Victor Crone kamma hem med bidraget Troubled waters, skriven av Benjamin Jennebo, Dino Medanhodzic och artisten själv.

Artisterna som gick till andra chansen

Frida Öhrn med bidraget We are one och Ellen Benediktson & Simon Peyron med låten Surface lyckades inte ta sig hela vägen till final i kvällens deltävling. Men nästa vecka får de en ny chans när de i Eskilstuna ska tävla i Andra chansen 2020. Från andra chansen ska hela fyra bidrag gå vidare, genom att tävla bidrag mot bidrag i fyra olika dueller.

Bidragen som åkte ur fjärde deltävlingen

I den fjärde deltävlingen fick ytterligare tre bidrag lämna Melodifestivalen 2020. Det var Nanne Grönvall med bidraget Carpool Karaoke, Jakob Karlberg med Om du tror att jag saknar dig och William Stridh med Molnljus som åkte ur. Nanne Grönvall och Jakob Karlberg åkte ur efter den första deltävlingen, medan William Stridh föll på målsnöret och hamnade på en femte plats i deltävlingen.

FOTO: Johan Nilsson/TT