LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Melodifestivalen-artisten stoppas helt – det här ser inte bra ut

07 jan, 2024 
Linn Seipel
artisterna i melodifestivalen 2024
Snart är det dags för årets största folkfest – Melodifestivalen 2024!
Men, en av årets artister har nu hamnat i hetluften för sin musik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fröken Snusks kärleksliv och fyra andra saker du vill vetaBrand logo
Fröken Snusks kärleksliv och fyra andra saker du vill veta

Nu är det inte långt kvar tills att den stora folkfesten drar igång! Deltävling ett i Melodifestivalen 2024 har start i Malmö och äger rum lördag den 3 februari. För de som följer tävlingen på distans bör man slå på SVT1 eller SVT Play kl. 20:00 varje lördag fram tills finalen den 9 mars.

I år får hela 30 artister chansen att tävla med sitt bidrag. Några av dessa är Epadunks-drottningen Fröken Snusk, just nu gravida popstjärnan Lisa Ajax, dansbandssångerskan Elisa Lindström, Hollywoodfrun Gunilla Persson och nyblivna pappan Danny Saucedo.

Fröken Snusk kommer att framföra en låt som heter Unga & Fria, vilken man bara kan föreställa sig går i liknande tema som hennes övriga låtar. Mest känd är hon för låten Rid mig som en dalahäst, som hon gjort tillsammans med Rasmus Gozzi.

Fröken Snusk
Fröken Snusk.

Melodifestivalen-aktuella Fröken Snusks låtar nedplockade från Spotify – det ser inte bra ut

Låten har varit väldigt populär och spelats mycket via strömningstjänsten Spotify under året – men, nu är den och flera andra av deras låtar nedplockade från musikplattformen. Anledningen? Antalet strömningar kan vara fejk.

Annons

I en story på Instagram skrev Fröken Snusk för någon dag sedan att de ”jobbar på att få tillbaka låtarna så snart vi kan”, följt av ett rött hjärta.

Aftonbladet undersökte sakfrågan och kontaktade ansvarig på Spotify som svarade:

”Även om vi inte kommenterar enskilda fall så vidtar vi ett flertal åtgärder om vi upptäcker manipulerade streams, vilket är en utmaning för hela branschen och som Spotify arbetar aktivt för att hantera”, skriver Johan Seidefors, musikchef för Spotify Norden, i ett meddelande till tidningen och fortsätter:

”Vi kan till exempel korrigera antalet streams, hålla inne utbetalningar och i vissa fall ta bort innehåll från plattformen. Rättighetsinnehavarna till musiken kan också välja att ta bort innehållet på eget initiativ”.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Hänt/Amanda Gripenberg.

Annons