LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Melodifestivalen 2018: Elias Abbas – allt du behöver veta om honom

20 feb, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Elias Abbas tävlar med låten "Mitt paradis" i Melodifestivalen 2018. Men vem är artisten? Vi har svaret!
Annons

Elias Abbas, 16, tävlar i deltävling fyra av Melodifestivalen 2018 med bidraget ”Mitt paradis”. Låten är skriven av Anderz Wrethov, Hamed “K-One” Pirouzpanah och Sami Rekik och blir artistens debut i tävlingen.

Elias Abbas är Melodifestivalens yngsta deltagare i år och går första året på gymnasiet. Han är född den 1 december 2001 och kommer från Rinkeby utanför Stockholm. För SVT berättar artisten att han vill visa att man kan sjunga glad musik om kärlek och inte bara hård hiphop om man kommer från förorten.

– Jag vill visa att det finns mer möjligheter än de hårda rapparna. Det finns mer möjligheter än den kriminella banan. Jag försöker visa positivitet, kärlek, lycka. Jag försöker sprida bra vibbar så mycket som möjligt. Få alla att må bra, få alla att le, säger han till SVT.

Artisten släppte så sent som hösten 2017 sin debutsingel “Min queen”. Hans bidrag, “Mitt paradis”, handlar om den plats där man mår som bäst .

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Se bilder ur Elias Abbas karriär och liv:

SE OCKSÅ: Grädd-challenge med Liamoo – svarar på pinsamma frågor

Foto: IBL

Liam "Liamoo" Cacatian: Då var jag kär senastBrand logo
Liam "Liamoo" Cacatian: Då var jag kär senast
Annons