Mello-programledarnas erkännande om spelet bakom kulisserna

David Sundin Linnea Henriksson Lina Hedlund

Melodifestivalen 2020 programleds av Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin.
David står dessutom för manuset – men till Hänt avslöjar han att det inte är hela sanningen.
– Jag har ingenting att säga till om, berättar David Sundin.
Slå på ljud

Årets upplaga av Melodifestivalen är i full igång och ikväll är det dags för den andra av fyra deltävlingar. Förra veckan gjorde programledartrion bestående av artisterna Linnea Henriksson, 33, och Lina Hedlund, 41, samt komikern David Sundin, 43, en bejublad premiär på Mello-scenen när de under kvällens gång bjöd på dans, skratt och självklart sång.

När Hänt träffade programledarna efter Melodifestivalens första deltävling var det en nöjd trio som precis avklarat den första av sex Mello-kvällar.

– Vi har haft så kul. Det har bara varit så fantastiskt att äntligen få sätta igång det här. Publiken och alla artister har levererat på en sådan otrolig nivå och vi har fått göra detta tillsammans. Det är sådan lyxnivå på livet just nu, berättar Linnea Henriksson och Lina Hedlund håller med:

– Ja, jag bara instämmer med Linneas fantastiska, fina ord. Jag njöt hela kvällen.

David Sundins avslöjande om manusarbetet

Årets programledartrio har olika erfarenheter av Melodifestivalen. Lina Hedlund har flera gånger medverkat som artist, både solo och som en del av discogruppen Alcazar. För Linnea är både programledarrollen och Mello helt nytt – medan David Sundin är van vid programmet sedan innan. Både 2015 och 2016 var han nämligen med och skrev manus, ett uppdrag han även har i år.

Men till Hänt avslöjar David, om än skämtsamt, att han inte har så mycket att säga till om när det kommer till årets manus.

– Men snälla, de bestämmer. Jag har ingenting att säga till om, berättar David och syftar på sina programledarkollegor Linnea Henriksson och Lina Hedlund.

– Jag trycker på bokstäverna, men i slutändan är det de här två som bestämmer. Så är det verkligen.

”Ett väldigt teamwork”

Lina Hedlund och Linnea Henriksson skrattar åt David påstående och stämmer till en början in i den skämtsamma jargongen, innan Lina förklarar vidare:

– Skämt å sido så är det faktiskt så att det är ett väldigt teamwork. Sen har ju David och vår Robin Muhr skrivit ett magiskt manus – det är ett sådant team.

Även Linnea Henriksson påpekar att det bakom kulisserna till tävlingen är ett stort team som tillsammans med programledarna jobbat fram årets innehåll.

– Vi åkte ju liksom iväg på konferens i början av hösten, hela teamet som jobbar med innehåll och det här. De idéer som föddes där, ja, dom har tagits tillvara på så att det känns bara som något väldigt fint gemensamt, säger Linnea till Hänt och Lina Hedlund stämmer in:

– Vi alla har varit med och skapat det.

AV: Malou Wilson, Ida Gustafsson

FOTO: TT/Björn Lindahl, TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!