Mello-finalistens bluff avslöjad – efter orden i SVT:s sändning

Experten drog öronen åt sig när David Lindgren presenterade John Lundvik i Melodifestivalen. Nu anklagas artisten för bluff – och han medger att presentationen kan ha kryddats en aning.

På lördag ska schlagerdebutanten John Lundvik, 35, delta i Melodifestivalen-finalen med sin ballad “My turn”. Men förberedelserna störs just nu av att artisten anklagas för att ha bluffat.

Orsaken är att programledaren David Lindgren under deltävlingen i Karlstad berättade att John Lundvik hade åtta SM-guld i ryggen, och var den 18:e snabbaste mannen i Sverige genom tiderna. Och det stämmer förvisso att artisten och låtskrivaren har en friidrottskarriär i ryggen, men enligt sportkommentatorn och friidrottsstatikern på Svenska friidrottsförbundet, A Lennart Julin, är båda bedrifterna en överdrift. Och nu förklarar han det i en intervju med Aftonbladet.

Enligt honom har John Lundvik sex SM-guldmedaljer, men de andra två ska han ha vunnit i skol-SM som är de nationella tävlingarna för landets skolidrottsföreningar. Vilket enligt A Lennart Julin inte gills att räkna med.

John Lundviks personbästa på 60 meter är 6,99 sekunder, och på 100 meter har han sprungit som bäst 10,84. Julin hävdar att det inte gör Lundvik till den 18:e snabbaste mannen i Sverige genom tiderna.

– Det är han ju inte på långa vägar. Han kan ha varit artonde bäst i Sverige alla kategorier något år, men inte genom tiderna, varken på 100 eller 60 meter, säger han till tidningen.

Aftonbladet har även varit i kontakt med John Lundvik som dels bekräftar att de 8 SM-medaljerna är tagna under både officiella SM och skolmästerskap. Och han medger att hans 18:e bästa tid inte längre står sig.

– Som barn i ungdoms-SM var jag under en period den artonde snabbaste på 60 meter. Men det där förändras ju så snabbt, vilket gör det svårt. Men just då stämde det. Nu vet jag inte om jag ens är topp miljonen, säger han.

LÄS OCKSÅ: SVT:s hårda krav efter upptäckten: Klipp bort inslaget med David Lindgren

503 Service Unavailable

LÄS OCKSÅ: Följarna irriterade efter Elenas Belles bild – kort efter förlossningen: ”Nästan förbannad”

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!