LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Mello-artisten stängs av efter anklagelserna – nu har SVT bestämt sig

19 jan, 2024 
Malin Ljung
Melodifestivalen-artisten Fröken Snusk har fått sina låtar bortplockade från Spotify, och nu uppger musikdistributären Amuse att de stänger av materialet.Nu svarar SVT på hur de agerar mot artisten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hon är Fröken snusk – Idén bakom succénBrand logo
Hon är Fröken snusk – Idén bakom succén

Artisten Fröken Snusk ska om bara några veckor debutera i Melodifestivalen med låten Unga & fria som. Det är i den andra deltävlingen i Göteborg hon presenterat som en av artisterna och ska tävla mot artister som Liamooo och Maria Sur.

Men sedan i början av januari har Fröken Snusks uppladdning inför Mellon störts av ett storbråk kring hennes tidigare låtar. Låten Rid mig som en dalahäst – som hon gör med artisten Rasmus Gozzi – har plockats bort från Spotify efter anklagelser om att antalet strömningar manipulerats.

Anklagelserna mot Fröken Snusk

Det var musikdistributören Amuse och Spotify som stod bakom att låtarna togs bort. De har i ett mejl till Dagens Nyheter uttalat sig om situationen och hänvisar till att de har tätt samarbete med streamingtjänsterna.

Samtidigt har de tagit beslutet att avsluta samarbetet med Fröken Snusk.

Det här innebär dock inte att låtarna försvinner för alltid, enligt Dagens Nyheter kommer låtarna istället publiceras via en av skivbolaget Universals distributionstjänster.

Annons

SVT om Fröken Snusks deltagande i Melodifestivalen

Många har frågat sig huruvida denna konflikt och anklagelser påverkar Fröken Snusks deltagande i Melodifestivalen om några få veckor. Och nu svarar Anders Wistbacka som är projektledare för Melodifestivalen hur de hanterar situationen.

”SVT:s regel för de tävlande låtarna är att de har 30 dagars karens mot kommersiell medverkan efter att de har slutfört sin tävlan i Melodifestivalen. I övrigt har vi ingen insyn i hur låtarna hanteras på strömningsplattformar”, skriver han till Expressen.

Produktionen har även tagit ställning till hur det påverkar artistens deltagande:

”Alla artisters deltagande bedöms från fall till fall och för Fröken Snusks har vi i dag ingen information som gör att vi behöver ifrågasätta hennes medverkan”, skriver Wistbacka.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Carolina Byrmo/TT

Annons