TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Mello-artisten akut förgiftad – förd till sjukhus

23 feb, 2024 
Maria Broberg
Sångerskan Jacqline Moss förgiftades och det var nära att stämbanden förstördes.
Detta gjorde så att hon övervägde att sluta som artist.
Lyckovis blev allting bättre och nu ska hon tävla i Melodifestivalen finalen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dyker Gunilla Perssons dotter Erika upp på Melodifestivalens efterfestBrand logo
Här dyker Gunilla Perssons dotter Erika upp på Melodifestivalens efterfest

Jacqline Moss, 25, deltog i Idol 2021 och tog sig hela vägen till finalen i Avicii arena. Däremot var det medtävlande Birkir Blaer som tog hem vinsten och Jacqline slutade upp som tvåa.

– Jag är så glad att jag kom till Avicii arena. Det är som en vinst i sig, det är helt sjukt. Det är på såna arenor som jag vill stå på, så det är verkligen som en vinst, sa Jacqline Moss till P4 Södertälje när tävlingen hade avgjorts.

Senast kunde vi se Jacqline i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö där hon och Cazzi Opeia fick allra flest röster och gick direkt till final.

– Det känns overkligt, sa Jacqline i SVT:s sändning.

Jacqline Moss förgiftad – skulle ställa in allt

Jacqline Moss hoppade av skolan som 16-åring för att helhjärtat satsa på musiken och under 2021 släppte sångerskan sin första singel, Do It Better.

Annons

Men det var ytterst nära att det inte blivit någon musikkarriär alls för Jacqline Moss.

Hon drabbades nämligen av akut förgiftning på lanseringsdagen av hennes singel och blev inlagd på sjukhus och riskerade att få permanenta skador på stämbanden, enligt Svensk Dam.

Som ett mirakel klarade stämbanden sig, men den traumatiska händelsen gjorde att artisten tröttnade på allt och under en period övervägde hon att helt sluta med musiken och ställa in allt.

Men som tur var skingrades dem tankarna och Jacqline Moss kunde genomföra sin Melodifestivalen-debut i Växjö.

Jacqline Moss stöd från familjen

Under Idol-tiden var familjen ett viktig support för Jacqline Moss. För Hänt berättade hon hur de gav henne pepp inför varje deltävling:

– Wow, jag får typ varje dag ett godmorgon av alla, och peptalk. De stöttar mig alltså något otroligt, men det har de alltid gjort. Och vad jag än har valt att göra, så har de liksom velat vara med och hjälpa mig.

Troligen var familjen viktig support för Jacqline Moss i Växjö-deltävlingen och med största sannolikhet kommer de även vara det igen under finalen av Melodifestivalen.

FOTO: Johan Nilsson/TT

Annons