LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Mello-aktuella Molly Pettersson Hammar: "Jag är skitdålig på dejter"

07 feb, 2015 
AvJohan Svensson
Hon kom fyra i "Idol" 2011 och har varit ihop med Robin Stjernberg. I Melodifestivalen sjunger Molly Pettersson Hammar om att stå stark efter en sprucken kärlekshistoria.
Annons

Vad har du gjort efter “Idol”?

– Jag har gått klart skolan, skrivit låtar och blivit kvinna. Framför allt så har jag blivit mer vuxen och trygg i mig själv och fått en bra grund att stå på.

Varför har det varit så tyst kring dig? 

– Min frånvaro var ett medvetet val. Jag visste att jag inte ville satsa på musiken förrän jag hade gått ut skolan. Jag tror det är mer effektfullt att först synas och sen dra sig tillbaka för att komma igen. Det är ingen idé att ge ut en singel här och var som inte är genomtänkt. Men bara för att jag försvann in i det tysta så slutade jag inte att jobba.

Molly träffade Hänts schlagerbloggare Johan Svensson. Foto: Malin Bondeson
Molly träffade Hänts schlagerbloggare Johan Svensson. Foto: Malin Bondeson

Vem är du i din kompiskrets?

– Både clown och psykolog. Jag är väldigt högljudd, skrattar mycket och kan vara lite för mycket ibland, men jag tycker att jag är snäll ändå. Jag gillar att gå in i folks tankar och komma med råd. Om det inte går vägen med musiken så kan jag tänka mig att jobba som psykolog.

Annons

Vad är det finaste som du har gjort för någon?

– Min pappa är jazzgitarrist och hade varit ute på turné. Han var jättetrött och hela hemmet var upp och ner innan han åkte. Då jag har skilda föräldrar så gick jag över till hans lägenhet och städade och skurade golvet så att det var fint när han kom hem.

När gick du på dejt senast?

– Det var någon månad sedan. Jag är egentligen skitdålig på dejter och går inte så ofta som jag skulle vilja. Om man går på dejt så är det upplagt för att det ska bli något. Jag tycker inte det är schysst att gå in för det om man inte vill ha ett förhållande. Men jag skulle kunna dejta bara för att det är kul att träffa nya människor.

Det blev många skratt under intervjun. Foto: Malin Bondeson
Det blev många skratt under intervjun. Foto: Malin Bondeson

Vem är din drömdejt?

– Utan tvekan Zac Efron. Vi är hemma hos honom och lagar middag tillsammans, dricker lite vin och dansar till Norah Jones ”Turn Me On”. Det blir några pussar innan ni får gå därifrån.

Annons

Hur vinner jag ditt hjärta?

– Genom att få mig att skratta och berätta för mig hur bra jag är. Var tydlig och ge mig komplimanger. Jag älskar självsäkra killar som inte är rädda för att säga saker rakt ut. På det sättet är jag kanske lite divig, men jag gillar det.

Om jag kommer med rosor och choklad då?

– Jag är verkligen en sucker for love, men det får inte bli överdrivet romantiskt. Jag föredrar när det sker spontant, hellre att vi går och spelar biljard än sitter och fikar. Då blir jag bara nervös och pratar som en riktig gris.

Vad bjuder du på om du får oväntat besök?

– Jag bor fortfarande hemma så det beror på vad som finns. Men kaffe eller te och ett äpple. Jag älskar äpplen så det har vi alltid hemma. Jag skulle inte tvinga på dig gröt i alla fall.

Molly var tidigare ihop med Mello-vinnaren Robin Stjernberg. Foto: Malin Bondeson
Molly var tidigare ihop med Mello-vinnaren Robin Stjernberg. Foto: Malin Bondeson

Vilket är ditt mest onödiga köp?

– Det är en vanlig, svart men onödigt dyr klänning som jag vet att jag aldrig kommer att använda. Det var två för en och jag ville ha ett par sneakers. Men eftersom klänningen kostade mer så fick jag dem på köpet. Annars är jag väldigt bra på att tänka mig för innan jag handlar.

Annons

Vad är det pinsammaste du har gjort?

– Det var på T-centralen när jag skulle spotta ut mitt tuggummi. Alla var skitstressade och en man som gick förbi råkade få det på sin rock. Han snäste åt mig och gav mig den sjukaste blicken innan han gick därifrån.

Hur ofta googlar du dig själv?

– Jag tittar mer på bilder än vad jag läser om mig själv. Ser jag en bild som jag tycker är fantastisk så lägger jag ut den på Instagram och är den inte bra så tar jag det med en klackspark. Man kan inte vara snygg jämt.

Vad är det konstigaste som du har läst om dig själv?

– Jag blir ofta jämförd med Molly Sandén, men jag tycker inte alls att vi är lika, varken musikaliskt eller personlighetsmässigt. Vi har helt olika bakgrund och gör inte samma grej. Jag vet inte hur hon ser på sig själv, men jag är en äkta soulbrutta.

Slutligen Molly, vad saknar du mest just nu?

– En rostad macka med smör och ost på.

Missa inte:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons