Mello-aktuella Andreas Weise: "Jag vill ha mycket sex"

I Melodifestivalen debuterar han med låten "Bring Out the Fire”, en låt som osar sex. Nu berättar Andreas Weise för Hänts schlagerbloggare Johan Svensson hur viktigt det är med just sex.

Vem ser du i spegeln, Andreas?

– Jag ser en rastlös typ som är hungrig på livet. En man som ständigt är på väg någonstans. I dag väldigt mycket mer välmående och snyggare än tidigare. Hela mitt liv har tagit en stor vändning det senaste året. Jag har skaffat flickvän, köpt lägenhet och börjat träna och leva sundare. Framför allt så har jag insett att man inte blir yngre.

Tänker du innan du pratar?

– Jag har märkt att jag har väldigt starka åsikter om saker och ting i en värld där du måste vara försiktig med vad du säger. Jag har en hjärna som spinner väldigt snabbt, vilket inte alltid är positivt. Speciellt när det kommer till saker som jag inte har tänkt igenom. Jag är väldigt humoristisk och säger ofta saker på skämt, men folk förstår inte och undrar vad det var för syfte med den kommentaren. Med åldern har jag blivit lite mer eftertänksam, men jag gillar inte att vara behärskad. Samtidigt har jag ett ansvar och vet att det är många människor som följer mig och lyssnar på vad jag gör.

Andreas träffade vår schlagerbloggare Johan Svensson. Foto: Malin Bondeson

Andreas träffade vår schlagerbloggare Johan Svensson. Foto: Malin Bondeson

Om du skulle vara ett djur, vilket skulle det vara?

– Då skulle jag vara en havsörn, de är otroligt ståtliga djur. Tänk att kunna flyga på de höjderna och se ut över de havsvyerna och bergstopparna. Jag vet inte om det har med mitt ego eller min hybris att göra, men jag drömmer ofta om att jag flyger.

Var skulle du ta mig på en första dejt?

– Jag har varit dum nog att bjuda hem tjejer och det går inte. Jag bor på Lidingö och det är orättvist för tjejen att behöva ta sig så långt. Dessutom insinuerar man nästan att personen ska stanna över om man bjuder hem någon första gången. Jag skulle ta dig till en mysig restaurang på en ny “location”. Det tycker jag är kul.

Är du en romantiker?

– Inte obotlig sådan, men jag tycker det är kul att göra mycket för den jag tycker om. Jag har fått ett matintresse nu när jag inte är singel längre som är helt fantastiskt. Uppenbarligen så har jag en fallenhet för det då det inte har blivit några magsjukor än. Jag gillar att stå i köket tillsammans och njuta av det man lagar över ett glas vin.

Andreas zxxczsccx. Foto: IBL

Andreas är inte en obotlig romantiker. Foto: IBL

Vad lagar du helst?

– Något som verkligen smakar. Grundrecept är aldrig anpassade för människor som vill ha smakstarkt. Jag är bra på att addera allt från mycket vitlök till tabasco. Italienskt är bland det godaste man kan laga.

Hur vinner jag ditt hjärta?

– Med en kombination av humor och intelligens. Jag blir intresserad av människor som har en förståelse för min typ av humor och kan se bakom den.

I Melodifestivalen heter ditt bidrag ”Bring Out the Fire” – hur håller du kärlekslågan brinnande?

– Det handlar om att jobba på förhållandet oavsett vilken fas man är i. När jag blev ihop med min tjej så insåg jag vad det är som spelar roll och vad skönt det är att ha förhållande när man är vuxen. Det finns inget viktigare än att kunna prata med sin partner. Då eliminerar man allt som har med svartsjuka att göra och bygger upp ett förtroende för varandra. Och mycket sex, det är viktigt.

Andreas självporträtt... Foto: Malin Bondeson

Andreas självporträtt… Foto: Malin Bondeson

Vem har haft mest betydelse i ditt liv?

– Min mamma har betytt otroligt mycket för mig och min uppväxt. Hon är den som har uppfostrat mig mest, uppmuntrat mitt musicerande och tagit mig till alla möjliga auditions. På det sättet står hon mig närmast.

Vilket av alla dina uppdrag har känts mest du?

– Körslaget var inte alls min grej. Jag är artist och mitt jobb är att stå längst fram så det blev rätt frustrerande. För mig var det roligare att hjälpa körmedlemmarna och få dem att skina. “Let’s Dance” var lite samma sak. Det var kul men jag kände inte att mitt fulla jag kom fram. Jag älskar när jag får stå med de stora orkestrarna och framträda. Det i kombination att prata med publiken, dra mina skämt och sketcher gillar jag allra bäst.

Vad gör du när ingen ser på?

– Jag nästan maniskt plöjer serier och filmer. Nu kollar jag på ”Downton Abbey” som jag inte trodde att jag skulle tycka om. Jag visste att tempot inte skulle vara så högt, men den har en väldigt spännande och charmig jargong. Sedan gillar jag kläderna och stilen i sig.

Andreas med pappa Arne Weise. Foto: IBL

Andreas med pappa Arne Weise. Foto: IBL

Vad gör du aldrig om?

– Jag var inte lämpad för skolan överhuvudtaget. Jag hade dåliga betyg, var oengagerad och hade svårt att koncentrera mig. Jag är kreatör och konstnärssjäl och måste hela tiden skapa någonting från hjärtat och hjärnan. Jag kan inte sitta och göra saker som alla andra ska göra. Jag måste känna att jag gör något eget och att jag skapar något unikt för världen.

Vilken kroppsdel klarar du dig utan?

– Vänsterhanden eftersom jag gör allt med höger kroppshalva. Jag måste börja utveckla vänstersidan. Den släpar efter.

Slutligen Andreas, anser du att livet är en schlager?

– Jag kan vakna på morgonen och undra varför jag inte fick vara med i det eller varför händer inte det här. Men så tänker jag samtidigt att det finns människor som skulle döda för att vara i min position. Även om de inte inser hur hårt arbete det ligger bakom så måste jag nog säga att livet är en schlager. Man får inte ta det för allvarligt heller.

Missa inte:

Schlagerstjärnan övergav sin nyfödda baby: “Vill inte ha något med dig och barnet att göra”

Sanna Nielsen drömmer om att bli mamma: “Det kanske inte går”

12 citat av Eric Saade som får oss att vilja plocka fram skämskudden

 

SENASTE NYTT!