Mariette Hansson om krisen när hon kom ut som homosexuell: "Mamma undrade vad de gjort för fel"

Föräldrarna anklagade sig själva för sångerskans homosexualitet. Nu Mariette Hansson kunna stötta andra med sin historia.

Hon må ha kommit trea i årets omgång av “Melodifestivalen” men 2015 är nog ändå Mariette Hanssons, 32, år. Förutom en egen turné är hon förband till Roxette den 22 juli i Halmstad och i augusti inviger hon årets Pridefestival i Stockholm.

– Att min låt “My Revolution” är årets officiella Pridelåt är helt overkligt. Jag är så glad, säger Mariette i ett pressmeddelande.

Mariette Hansson "kom ut" under gymnasietiden. Foto: All Over Press

Mariette Hansson “kom ut” under gymnasietiden. Foto: All Over Press

Mariette som utsågs till “Årets homo/bi” 2010 kom ut under gymnasietiden. Då hade hon länge gått runt och oroat sig över hur hennes nära och kära skulle reagera.

– Det var jättelätt att komma ut bland vänner, men mycket svårare i familjen. Det var väldigt svårt för de accepterade inte. Jag fick trösta mamma under frågor som “vad har vi gjort för fel?” Vad svarar man på det? Jag är exakt samma människa som tidigare. Det var första gången jag kände mig äldre än mina föräldrar, säger hon till tidningen QX.

De två efterföljande åren som krävdes för att bygga upp deras relation igen var jobbig, men gav frukt. I dag hoppas Mariette att hennes historia kan hjälpa andra.

– Vår kontakt blev mycket bättre efter det här. I och med att vi snackade, grät och hade det jobbigt så är vi en tight familj i dag.

Andra läser också:

Fabian Bolin i ”Snabba Cash” om cancerbeskedet: ”Värsta jag hört i mitt liv”

Laila Bagge hånas för relationen med Korosh: ”Vilken 24-åring vill synas med en medelålders tant?”

Bengt Magnussons glädjebesked: ”Jag är frisk från cancern”

SENASTE NYTT!