Mariette Hansson gick in i en livskris efter "Idol": "Jag bestämde mig för att må dåligt"

Hon slog igenom i "Idol" 2009 och drog ögonen till sig i årets upplaga av Melodifestivalen. Men artistlivet har inte varit en dans på rosor för Mariette Hansson.

Mariette Hansson, 32, kom trea i Melodifestivalen med “Don’t stop believing”. Nu avslöjar sångerskan att låten handlar om hur hon tappade självförtroendet efter sin medverkan i “Idol” 2009.

– Inget kändes som att det gick åt rätt håll. Jag tvivlade på min kunskap och till och med mina erfarenheter. Jag kände mig värdelös, helt enkelt. Då grävde jag ner mig lite och ville knappt se dagsljus. Jag ville mest ligga och sova, berättar hon för Nöjesbladet.

Förra året lirade hon gitarr på över 140 krogshower med Magnus Uggla. Fastän fansen älskade henne kände hon sig usel.

– Jag ville gråta, jag ville… Det var som att jag bestämde mig för att tycka synd om mig själv. Bestämde mig för att må dåligt. Då fick mina vänner säga “hallå, vad håller du på med? Du måste rycka upp dig!”. Det kanske låter hårt men det var det som hjälpte.

Efter Idol blev sångerskan deprimerad: "Jag kände mig värdelös", säger hon. Foto: IBL

Efter “Idol” blev Mariette Hansson deprimerad: “Jag kände mig värdelös”, säger hon. Foto: IBL

Konkurrensen i musikbranschen är tuff. Även den med stor talang har ingen självklar plats i rampljuset. I stället för att glädjas åt sin framgång så jämförde Mariette sig med alla dem som lyckats ännu bättre.

– Jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen. Jag visste att jag alltid velat göra musik, men det gick trögt allting, berättar hon.

Utan vännerna hade hon inte klarat sig ur depressionen.

– Då blev mina vänner superviktiga som sa “lägg av, du får inte vara där nere, du måste upp nu och förstå hur bra och värdefull du är”. Jag känner mig starkare nu, säger Mariette Hansson.

Andra läser också:

Så botar du bakfyllan från helvetet – 9 stensäkra tips

23 leksaker som garanterat kommer att traumatisera dina barn för resten av livet

18 gånger vi insåg att världen behöver fler sexscener med Charlie Hunnam

SENASTE NYTT!