LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Måns Zelmerlöws mardrömsbesked inför Eurovision Song Contest

24 mar, 2015 
AvAnna Shimoda
Måns Zelmerlöw starar som nummer 13 i semifinalen av Eurovision Song Contest i maj. En riktigt mardrömslottning enligt många.
Annons

Måns Zelmerlöw har det minsann inte lätt. Inte nog med att hans vinnarlåt “Heroes” anklagas för att vara ett plagiat. I dagarna nåddes han också av beskedet att han fått det (ö)kända otursnumret 13 när han tävlar i semifinalen av Eurovision Song Contest i Wien torsdagen den 21 maj.

Måns är som tur är inte orolig. Foto: IBL
Måns är som tur är inte orolig. Foto: IBL

Men den svenska delegationen med schlagergeneralen Christer Björkman i spetsen vill hålla hoppet uppe och skrev följande i ett glatt sms till Expressen:

“Riktigt skönt startnummer. Vi öppnar sista akten av tävlingen och det känns bra på alla sätt. Vi längtar redan.”

Och vi vill faktiskt hävda att det inte är så illa som det låter. Värre hade det varit om han fått startnumret 2, 16, 21, 25 eller 26. Ingen med det startnumret har någonsin, under programmets 50-åriga historia, vunnit tävlingen. Generellt sett anses det mindre bra att starta någonstans i mitten eftersom numret lätt glöms bort i den stora massan. Men Sanna Nielsen startade som nummer 13 i finalen förra året – och slutade som bekant på en hedrande tredjeplats.

Sanna startade som 11 förra året och hamnade på en tredjeplats. Foto: IBL
Sanna startade som 11 förra året och hamnade på en tredjeplats. Foto: IBL

Genom åren har även nummer 13 vunnit (!) flera gånger: Sandra Kim för Belgien 1986, Bobbysocks för Norge 1985 och Jacqeline Boyer för Frankrike, 1960. För att nämna några framgångsrika exempel.

När Loreen vann 2012 med “Euphoria” startade hon som nummer 11.

Andra läser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons