Loreen beredd på att åka ut: "Det kommer att göra ont"

Loreen beredd på att åka ut: "Det kommer att göra ont"

Loreen vann hela Eurovision Song Contest förra gången hon tävlade i Melodifestivalen – men den här gången är artisten beredd på att åka ut.

Lorine “Loreen” Talhaoui, 33, är tillbaka i Melodifestivalen efter att hon 2012 kammade hem segern i hela Eurovision Song Contest med “Euphoria”. Men det är inte en segerviss Loreen som ställer sig på scenen i Skellefteå på lördag – tvärtom.

– Det känns läskigt att vara här. Det känns läskigt med tävlingsmomentet, att stå där och bara… Alltså, det gick ju så bra för mig sist jag var med. Men jag vet inte hur det kommer att gå den här gången, säger Loreen till Hänt.

LÄS MER: Efter Dannys påhopp – nu berättar Loreen sin sida av saken

Artisten menar att hon är beredd på att det kan bli så att hon faktiskt till och med åker ut ur tävlingen den här gången.

– Det kommer att göra ont om jag åker ut, eller när jag åker ut. Men det viktigaste är inte att vinna. Det låter som ett försvar, men jag har verkligen försökt bearbeta mitt ego inför tävlingen. Jag hade aldrig varit med om jag bara var med för att vinna en gång till, säger hon.

Loreen med “Statements”. Foto: IBL

Anledningen till Loreens oro är att hon den här gången kommer att visa svenska folket något helt annat än “Euphoria”. I bidraget “Statements” uppträder artisten med en scenshow med ett tydligt budskap om människors lika värde. Loreen iscensätter bland annat det ikoniska fotot av en kvinna som slår en nynazist med sin handväska under en demonstration i Växjö 1985 och även konstverket ”Friheten på barrikaderna”, där Loreen själv symboliserar friheten med en fana vajande i sin hand.

– Jag står där som kvinna och ska förmedla någonting som vi behöver förstå i dag. Det finns större och viktigare saker att fokusera på där ute, som att Sverige ska bli som folket vill att det ska bli och att vi ser ljuset i tunneln, säger hon.

Loreen tävlar med bidraget “Statements” på lördag i Melodifestivalen 2017.

LÄS MER: Loreen avslöjar: “Jag har ett funktionellt sexliv”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN